Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kvitová vyřadila Curenkovou. V Indian Wells ji čeká Zakopalová

Sport

  10:15
INDIAN WELLS - Tenistka Petra Kvitová porazila ve třetím kole v Indian Wells ukrajinskou hráčku z kvalifikace Lesju Curenkovou 6:2 a 7:6. V osmifinále se turnajová pětka střetne s krajankou Klárou Zakopalovou.

Petra Kvitová vyhrála turnaj v Dubaji. foto: Reuters

Třiadvacetiletá Kvitová si postupem do osmifinále vylepšila své maximum v Indian Wells. Loni v kalifornské poušti vypadla nečekaně již ve třetím kole. "Je fajn, že jsem si tu připsala svůj nejlepší výsledek. Povrch mi tady moc nesedí, je docela pomalý, ale snažím se a doufám, že se budu stále zlepšovat. Na všem tvrdě pracuju," řekla Kvitová.

Wimbledonská vítězka z roku 2011 v úvodním setu proti Curenkové dominovala, druhou sadu pak musel rozhodnout tie-break. "První set byl dobrý, ona pak ale začala hrát agresivněji a donutila mě k chybám," uznala Kvitová.

Nedělní vítězství bylo její sedmé v řadě od porážky se Serenou Williamsovou na únorovém turnaji v Dauhá. Kvitová ve čtvrtfinále proti americké favoritce vedla ve třetím setu 4:1, ale ztratila ho 5:7. "Z toho zápasu proti Sereně jsem získala hodně sebevědomí," řekla třiadvacetiletá česká tenistka, jež následující týden vyhrála turnaj v Dubaji. "Ukázalo mi to, že stále můžu hrát s nejlepšími světovými hráčkami a porážet je. Takové zápasy potřebuju." Se svou osmifinálovou soupeřkou Zakopalovou hrála Kvitová dosud dvakrát.

Oba zápasy na turnajích kategorie ITF v roce 2007 vyhrála aktuálně 22. hráčka světa Zakopalová.

Favorité postupovali

Ve dvouhře mužů postoupili do třetího kola první hráč světa Srb Novak Djokovič i třetí Brit Andy Murray, ale oba potřebovali k výhře třísetové zápasy. Vítěz Australian Open Djokovič zdolal Itala Fabia Fogniniho 6:0, 5:7 a 6:2, Murray ztratil s Rusem Jevgenijem Donským první set a vyhrál 5:7, 6:2, 6:2.

Úspěšně se na okruh ATP vrátil Američan Mardy Fish, jenž kvůli problémům se srdcem nehrál od loňského US Open. Bývalý sedmý hráč žebříčku porazil 6:3, 3:6 a 6:4 krajana Bobbyho Reynoldse.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...