Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Přepadená Kvitová: Když jsem se pokusila bránit, ošklivě mě zranil na levé ruce

Sport

  11:07aktualizováno  14:59
PRAHA - Petra Kvitová byla v úterý ráno přepadena ve svém bytě v Prostějově. Podle mluvčího fedcupového týmu Karla Tejkala je wimbledonská vítězka v péči lékařů v Brně. Server sport.cz uvedl, že se Kvitová při přepadení bránila a má řezné rány na levé ruce, v které drží raketu. "Na základě konzultací bylo rozhodnuto a v tuto chvíli se Petra podrobuje operaci ruky. Po skončení zákroku budeme informovat o jejím stavu," uvedl Tejkal.

Petra Kvitová. foto: Reuters

„Děkuji všem za vzkazy a podporu. To, co se mi stalo, nebylo rozhodně nic příjemného, ale je to za mnou. Teď je pro mě hlavní, aby doktoři zjistili, jak je na tom moje ruka. Věřím jim a věřím, že to dobře dopadne. Mám tu nejlepší péči a jsem ve spojení se svými nejbližšími. To nejhorší už mám za sebou. Ještě jednou díky, že na mě myslíte. Nebojte se o mě,“ citoval Kvitovou Tejkal.

Mluvčí řekl, že s Kvitovou telefonicky mluvil asi 20 minut a bývalá světová dvojka normálně komunikuje. „Má i smysl pro černý humor. Ani není v šoku. V klidu jsme se bavili o tom, co se stalo, i o životě,“ přidal Tejkal.

Později však tenistka na sociálních sítích v angličtině uvedla, že má ruku ošklivě zraněnou a je otřesená. „V mém bytě mě napadl muž s nožem. Po pokusu o obranu mám ošklivé zranění na levé ruce a jsem otřesená, ale naštěstí jsem naživu. Jsem silná a budu bojovat tak, jak mě znáte,“ napsala Kvitová.

Prostějovský Večerník uvedl, že tenistka má pořezané prsty, údajně jsou zasaženy i šlachy a ve hře je operace. Přesný rozsah zranění ale není znám. Mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák řekl, že byla zraněna na prstech. Nešlo však o vážné poranění. Ošetřena byla v prostějovské nemocnici, uvedl Hošák.

Pachatel se podle policie dostal do bytu lstí. Z místa činu uprchl a policisté po něm intenzivně pátrají, řekl prostějovský policejní mluvčí František Kořínek. Přepadení se podle něj odehrálo před půl devátou a muž si po něm z bytu Kvitové „něco odnesl“.

Podobný útok policisté ve městě nepamatují. „Nevím, že by poslední dobou došlo k podobnému útoku ať už se zraněním nebo bez přímo v bytě. Všechny okolnosti jsou předmětem vyšetřování, vyvolává to otázku, zda šlo o náhodný byt,“ doplnil Kořínek.

Policie pátrá

„Policie touto cestou žádá případné svědky, nebo občany, kteří by mohli k hledanému muži poskytnout jakoukoliv informaci, aby se s ní na policisty obrátili buď osobně, nebo prostřednictvím linky 158.“

Podle policie je pachatelem muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Má hnědé oči, na hlavě měl světlou bekovku. „Na sobě měl světle hnědou bundu a přes rameno tašku,“ doplnil mluvčí. Policie žádá případné svědky, kteří by o hledaném muži mohli poskytnout informaci, aby se obrátili na policii nebo na linku 158.

Do pátrání jsou nasazeni policisté nejen z obvodního oddělení, ale i kriminalisté. „Policie po pachateli intenzivně pátrá, nasadili jsme vše, co nasadit lze. Odborníci z kriminální techniky na místě zajišťovali stopy,“ dodal Kořínek.

Kvitová krátce před přepadením oznámila, že se kvůli pomalejšímu hojení únavové zlomeniny zánártních kůstek pravé nohy nezúčastní Hopmanova poháru. Příští týden plánovala, že začne nohu postupně zatěžovat, a chtěla stihnout turnaje v Austrálii.

Dnes dopoledne se měla vítězka Wimbledonu z let 2011 a 2014 a pětinásobná fedcupová šampionka v Brně zúčastnit dětské charitativní exhibice.

„Je to strašné. Nevím, co k tomu říci. Tohle jsou věci, které jsou pro nás všechny hrozně šokující,“ řekla Lucie Šafářová bezprostředně poté, co se zprávu o napadení fedcupové spoluhráčky dozvěděla. „Myslím si, že nic takového by se dít nemělo. Obecně. Ať už nyní to, co se děje v Berlíně, nebo i to, co se přihodilo Petře,“ dodala Šafářová.

Dětská charitativní exhibice s tenistkami Lucií Šafářovou (na snímku vlevo) a...
Dětská charitativní exhibice s tenistkami Lucií Šafářovou (na snímku vlevo) a...

Přiznala, že se v dnešní době obává i cestování. „Vystupujeme na obrovských sportovních akcích. Dnes už i při nich jsou pochyby, i když pořadatelé dělají stále větší a větší bezpečnostní opatření. To, co se stalo Petře, se může stát komukoliv z nás. Mám z toho husí kůži,“ uvedla Šafářová.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!