Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kyrgios by mohl být šampionem, brání mu v tom ale jeho mozek, myslí si legendární Rod Laver

Sport

  13:01
New York - Na kontroverzního tenistu Nicka Kyrgiose by mohlo platit jedině zastavení činnosti. Myslí si to jeho slavný krajan, legendární Australan Rod Laver. K tomuto kroku vítěz jedenácti grandslamů vyzval ATP, která čtyřiadvacetiletého Kyrgiose vyšetřuje kvůli komentářům, že je vedení mužského tenisu zkorumpované.

Zleva: Rafael Nadal, Rod Laver a Roger Federer. foto: ČTK/AP

Kyrgios, kterému ve světovém žebříčku patří 30. místo, sbírá pokuty za nevhodné chování jako na běžícím páse. Naposledy po vítězství na US Open v prvním kole mluvil o zkorumpovaných funkcionářích ATP. Předtím dostal pokutu 113 tisíc dolarů za nadávky rozhodčímu a rozmlácení dvou raket.

„Nic z toho, co vyzkoušeli, nefungovalo. Suspendace by byla jedinou odpovědí,“ řekl jednaosmdesátiletý Laver australským deníkům Sydney Morning Herald a The Age v rozhovoru během newyorského grandslamu.

Nick Kyrgios během zápasu s Norem Ruudem v Římě.
Nick Kyrgios se běží radovat s divákem, který mu poradil, kam poslat závěrečné...

„Nejsem si jistý, jestli si vzal z těch všech věcí nějaké ponaučení. Má skvělý servis a mohl by být velkým šampionem, ale v tom mu brání jeho mozek. Nechce se řídit pravidly ani rozhodčími,“ dodal Laver.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!