Středa 15. května 2024, svátek má Žofie
130 let

Lidovky.cz

Ledecké se vrátil úsměv, ve čtvrtečním tréninku skončila pátá

Sport

  12:57
Aare / Praha - Třetí oficiální trénink na mistrovství světa v Aare se Ester Ledecké vydařil. Po zklamání z výkonu v superobřím slalomu zajela v další přípravě na sjezd pátý čas a spravila si náladu před páteční kombinací. V cíli se spokojeně usmála. Druhá česká lyžařka Kateřina Pauláthová obsadila 39. místo.

Ester Ledecká. foto: ČTK/AP

„Dobrý, dobrý, fajn. Jízdu jsem si užila. Mám z toho hezký pocit. Je tam spousta věcí, na kterých se musí pracovat. A já na nich budu ráda pracovat. Co se týče stopy a provedení, tak to bylo trošku lepší dneska,“ řekla Ledecká novinářům.

Ledecká, jež v super-G před rokem šokovala zlatou jízdou na olympijských hrách v Koreji, zaostala jen o dvě desetiny za vítězkou tréninku Stephanií Venierovou. Rakušanka ale projela chybně branku. Před českou lyžařkou a špičkovou snowboardistkou byly ještě Švýcarka Wendy Holdenerová a další dvě Rakušanky Ricarda Haaserová s Tamarou Tipplerovou.

Ester Ledecká skončila v super-G až na 27. místě.
Ester Ledecká skončila ve sjezdu v italské Cortině sedmnáctá.

„Je hodně pozitivní, že udělala, co jsme se domluvili,“ zhodnotil jízdu Ledecké trenér Ondřej Bank a dodal: „Zároveň vidíme, že jsou rezervy ve stopě, kterou jela, ale chtěli jsme být trošku opatrnější a máme prostor to ještě zlepšovat.“

Pauláthová ztratila na nejrychlejší Venierovou 2,22 sekundy. Ženy mají sjezd na programu v neděli a před ním ještě sobotní trénink.

Poprvé si ve čtvrtek trať vyzkouší v přípravě na sjezd muži, kteří o první trénink přišli kvůli komplikacím s příjezdem výprav do švédského dějiště MS. Na startu by měli být i Ondřej Berndt, Tomáš Klinský, Jan Zabystřan a Kryštof Krýzl.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč