Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Muchová vyřadila Venus Williamsovou. Dalším Čechům se na US Open nedařilo

„Ani nevím, jak jsem druhý set otočila. Snažila jsem se udržet koncentraci, soustředit se na servis a nenechat se rozhodit stavem. Od začátku jsem chtěla být uvolněná, hrát svoji hru a jsem moc ráda, že jsem těžký duel zvládla. Zase získávám sebedůvěru ve své údery a nabírám sebejistotu,“ řekla Muchová v rozhovoru na kurtu. foto: ČTK

New York - Tenistka Karolína Muchová porazila na US Open Venus Williamsovou z USA 6:3, 7:5 a dvojnásobné vítězce turnaje uštědřila premiérovou porážku v prvním kole newyorkského grandslamu. V turnaji hraném bez fanoušků skončili Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková i Jiří Veselý.
  7:42

Siniaková nestačila na Kaiu Kanepiovou a Estonce podlehla hladce 1:6 a 2:6. Jediný český muž ve dvouhře neproměňoval brejkboly, využil pouze jeden z devíti, a s Francouzem Corentinem Moutetem prohrál po setech 4:6, 4:6 a 5:7. Kristýna Plíšková podávala ve druhém setu utkání s osmnáctou nasazenou Donnou Vekičovou z Chorvatska na výhru, ale nakonec prohrála.6:3, 6:7 a 4:6.

Venus Williasová hrála hlavní soutěž US Open po dvaadvacáté, čímž překonala...
Dvacátá nasazená Muchová vzala Venus Williamsové v každém setu dvakrát servis.

Dvacátá nasazená Muchová vzala Venus Williamsové v každém setu dvakrát servis. Ve druhém sice prohrávala 1:3 a 3:5, ale dokázala sadu otočit a Venus nepomohla ani podpora její mladší sestry Sereny v prázdném hledišti centrkurtu.

„Ani nevím, jak jsem druhý set otočila. Snažila jsem se udržet koncentraci, soustředit se na servis a nenechat se rozhodit stavem. Od začátku jsem chtěla být uvolněná, hrát svoji hru a jsem moc ráda, že jsem těžký duel zvládla. Zase získávám sebedůvěru ve své údery a nabírám sebejistotu,“ řekla Muchová v rozhovoru na kurtu. Její další soupeřkou bude 110. hráčka světa Anna Kalinská z Ruska.

Muguruzaová postoupila do 2. kola tenisového US Open, dál jde i Kuzněcov

Venus Williasová hrála hlavní soutěž US Open po dvaadvacáté, čímž překonala rekord Martiny Navrátilové. Všech předešlých jednadvacet duelů prvního kola ve Flushing Meadows zvládla, ale tentokrát s Muchovou prohrála.

Třetí nasazená Serena Williamsová z USA, která usiluje o čtyřiadvacátý grandslamový titul, zdolala krajanku Kristie Ahnovou 7:5 a 6:3.

Autor: