Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Nadal sesadil krále z wimbledonského trůnu

Sport

  18:04aktualizováno  21:09
LONDÝN - Na vítěze mužské dvouhry - vrcholu letošního Wimbledonu - si budeme muset ještě chvíli počkat. Anglické počasí se opět předvedlo a utkání muselo být dvakrát přerušeno. Štěstí nakonec pršelo pro Španěla Rafaela Nadala.

Nadal hrál opravud skvěle. foto: ČTK

Podle očekávání vyrovnané a skvělé utkání bylo zatím vrcholem letošního Wimbledonu. Světová jednička a dvojka dokázaly, že v současné době není lepších hráčů. Nadal do zápasu vstoupil velmi svižně a soustředil se na to, aby Švýcara nenechal hrát forhendovou stranou, jeho taktika se osvědčila a první sadu získal díky jedinému sebranému servisu v poměru 6:4.

Ve druhém setu Federer zlepšil koncentraci a vlétl do něho jako vichr, výsledkem bylo vedení 3:0 a 4:1, ale Nadal dokázal set nakonec vyhrát opět 6:4. To zřejmě světovou jedničku definitivně zlomilo, jediné co mohlo Nadala od premiérového triumfu na anglické trávě oddálit byl déšť, který už před tím start zápasu pozdržel. A  tak se i stalo...

Když se oba borci vrátili na centrální kurt bylo vidět, že pauza prospěla hlavně Federerovi, dokázal dotáhnout třetí sadu do tie-breaku a ten také vyhrát a snížit na 2:1, přestože Nadal byl za stavu 4:5 fiftýn od mečbolu.

Ve čtvrtém setu se oba tenisté soustředili hlavně na to, aby neztratili své podání, ani to nemohlo dopadnou jinak než další zkrácenou hrou. V ní už Nadal i jeden mečbol měl, ale ani tentokrát nedokázal dotáhnout své sažení až k vítězství a set získal jeho soupeř.

Po druhé pauze opět ani jeden ze soupeřů nechtěl věnovat své podání. V rozhodujícím setu tak bylo potřeba devět bodů na vítězství. Těch nakonec senzačně dosáhl Nadal a dosáhl svého životního vítězství.

Výsledek:
Nadal (2-Šp.) - Federer (1-Švýc.) 6:4, 6:4, 6:7 (5:7), 6:7 (8:10), 9:7.

Statistika:
Esa: 6:25. Dvojchyby: 3:2. Nevynucené chyby: 27:52. Využité brejkboly: 4/13 - 1/13. Celkem získané míče: 209:204. Čas utkání: 4:48 hod.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...