Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nadějný Rus Medveděv porazil ve třech setech Djokoviče, ve finále vyzve Goffina

Daniil Medvedev během zápasu s Novakem Djokovičem foto: Reuters

Cincinnati - Světová jednička Novak Djokovič titul na Masters v Cincinnati neobhájí. V generálce na US Open podruhé letos nestačil na ruského tenistu Daniila Medveděva a v semifinále s ním prohrál 6:3, 3:6 a 3:6. Třiadvacetiletý Medveděv je ve finále na třetím turnaji za sebou, dnes ho vyzve Belgičan David Goffin.
  12:20

Srbský šampion Wimbledonu v této sezoně vypadl s Medveděvem na antukovém Masters s Monte Carlu. Ani v sobotu na betonu v Ohiu na rozjetého ruského tenistu recept nenašel. Moskevský rodák se pokusí dnes vyhrát i finálový duel, což se mu nepovedlo minulou neděli v Montrealu a týden předtím ve Washingtonu.

Djokovič držel zápas ve svých rukou do stavu 6:3 a 2:2. Pak nevyužil klíčový brejkbol a Medveděv ho od té doby přehrával. Na turnajích Masters ztratil Djokovič semifinálový zápas, i když po prvním setu vedl, poprvé po 16 letech.

„Abych byl upřímný, ani nevím, jak se mi to povedlo. V první sadě jsem byl tak unavený a nevěřil jsem, že s Novakem vydržím hrát s takovým nasazením. Ve druhé sadě se to v jednu chvíli otočilo a diváci mi dodali hrozně moc energie,“ řekl Medveděv, se 43 výhrami nejúspěšnější tenista sezony.

V Cincinnati ho dnes čeká už 18. zápas během dvaceti dnů. Stejně jako Goffin bude usilovat o nejcennější titul a první trofej z Masters. Ve světovém žebříčku si polepší z osmého místa na životní sedmé.

Autor: