Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Návrat k trenérskému kormidlu. Štěpánek by měl po Djokovičovi vést Dimitrova

Sport

  13:42aktualizováno  16:52
PRAHA - Bývalý tenista Radek Štěpánek bude podle serveru iSport.cz trénovat Bulhara Grigora Dimitrova. Ke koučování se vrací 13 měsíců po ukončení spolupráce se Srbem Novakem Djokovičem. Štěpánka doporučil Dimitrovovi Andre Agassi, jenž se s bývalým českým daviscupovým reprezentantem staral o Djokoviče.

Radek Štěpánek Dlouholetý český tenista, který začal profesionální kariéry v roce 1996. V individuálním žebříčku ATP se dostal až na osmé místo a výrazně pomohl české reprezentaci k výhře v Davis Cupu v letech 2012 a 2013. Na olympijských hrách v Brazílii získal bronz ve čtyřhře. V té se mu podařilo vyhrát také dva grandslamy. Letos ukončil aktivní kariéru. foto:  Michal Šula, MAFRA

„Dohodli jsme se, že absolvujeme společnou přípravu na French Open. Dále nic neplánujeme, pak si v Paříži povíme, co bude dál. Teď je naším hlavním úkolem zvyknout si na sebe na kurtu i mimo něj, co nejrychleji se dobře poznat,“ uvedl Štěpánek v prohlášení pro novináře.

Sedmadvacetiletý Dimitrov byl ve světovém žebříčku nejlépe třetí. V této sezoně klesl vítěz Turnaje mistrů z roku 2017 i kvůli problémům se zraněným ramenem až do páté desítky. Před pár dny po třech letech ukončil spolupráci s Venezuelanem Danielem Vallverduem, bývalým trenérem Tomáše Berdycha.

Grigor Dimitrov returnuje při zápase s Francescem Tiafoem
Bývalý tenista Radek Štěpánek

Čtyřicetiletý Štěpánek vyhrál během kariéry pět turnajů ATP ve dvouhře a 18 ve čtyřhře, kromě toho má i olympijský bronz ze smíšené čtyřhry a dvakrát výrazně přispěl k zisku Davis Cupu. Hráčskou kariéru ukončil předloni v listopadu a loni se rozloučil velkolepou exhibicí za účasti Djokoviče i Agassiho.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...