Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek bude platit za svůj zkrat v Lotyšsku, dostal trest na pět zápasů

Sport

  14:19aktualizováno  14:58
bratislava - Hokejový brankář Jakub Štěpánek ze Slovanu Bratislava dostal za chování vůči rozhodčímu v pondělním utkání Kontinentální ligy na ledě Dinama Riga zákaz startu na pět utkání. Trest dnes vynesla sportovní a disciplinární komise KHL, jejímž šéfem je bývalý vynikající útočník Valerij Kamenskij.

Jakub Štěpánek (vlevo) a Michal Vondrka. foto: Reuters

Štěpánek se ve 43. minutě provinil nejprve hrubostí, když udeřil do zad Brandona McMillana, jenž mu clonil na hranici brankoviště ve výhledu. Poté co vyjel z branky k rozhodčímu a řekl mu pár slov na znamení nesouhlasu, inkasoval vedle dvouminutového trestu i osobní desetiminutový. Jenže vzápětí zlostně odpálil ležící McMillanovu zlomenou hokejku směrem k sudímu a ta ho trefila do nohou.

Dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2010 putoval s trestem do konce zápasu předčasně do sprch. Štěpánkovi podle reglementu hrozila diskvalifikace až na deset zápasů, nakonec zůstalo u spodní hranice sazby. Slovan čekají v sezoně už jen dva zápasy, zbytek trestu se Štěpánkovi převede do příštího ročníku.

Duel dochytal osmnáctiletý Michal Vojvoda a při debutu v KHL třikrát inkasoval. Pro Slovan znamenala porážka s konečným výsledkem 0:5 jistotu, že obsadí poslední místo v tabulce celé ligy, jejíž základní část skončí v pátek

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!