Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Policie navštívila agenturu Ledecké a Sáblíkové. Kvůli vyšetřování ministryně Dostálové

Sport

  8:00
PRAHA - Návštěvu policie měla ve středu ve svém sídle sportovní agentura Sport Invest Marketing, která zastupuje mimo jiné olympijské vítězky Ester Ledeckou a Martinu Sáblíkovou či fotbalového brankáře Petra Čecha. Zapříčinilo to vyšetřování ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové.

Ester Ledecká foto: ČTK

Ledecká, Kvitová, Čech či Štěpánek. Prezident Zeman vyznamenal i sportovce

Podle serveru irozhlas.cz se vyšetřovatelé Národní centrály proti organizovanému zločinu zdrželi v pražském sídle do pozdních nočních hodin.

„Můžeme potvrdit, že společnost Sport Invest Marketing navštívili během středy zástupci policie v souvislosti s vyšetřováním jiné společnosti. Zástupci Sport Invest Marketingu byli policii maximálně nápomocni a poskytli ji plnou součinnost,“ uvedl ředitel komunikace agentury Pavel Pillár.

Co přesně policisté v sídle sportovní agentuty hledali, odmítl Pillár sdělit. 

Martina Sáblíková a Ester Ledecká s olympijskými medailemi.
Petr Čech 18. července 2018 během přípravného duelu.

„Provoz firmy nebyl nikterak narušen ani omezen, nicméně další informace nemůžeme na základě poučení policie sdělovat,“ dodal.

Případ se týká především ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové a agentury CzechTourism, za níž dříve jako ministerská náměstkyně zodpovídala. Ve středu potvrdila, že vyšetřovatelé dorazili přímo k ní domů.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...