Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Netradiční úkaz. Na MS v basketbalu nastoupí za Řecko tři bratři

Sport

  11:44
Atény - Nejužitečnější hráč uplynulého ročníku NBA Janis Adetokunbo si na zářijovém mistrovství světa basketbalistů v Číně zahraje i se svými dvěma bratry. Do řeckého týmu se kromě čtyřiadvacetileté hvězdy Milwaukee dostali také o dva roky starší Thanasis z Panathinaikosu Atény a jednadvacetiletý Kostas z Dallasu, který je v seniorské reprezentaci nováčkem.

Janis Adetokunbo si na zářijovém mistrovství světa basketbalistů v Číně zahraje i se svými dvěma bratry. foto: Reprofoto

„Čekáme, že půjde ohromně nahoru. Pro takhle mladého hráče to podle nás může být jedině plus, když se bude v týmu postupně zabydlovat,“ řekl o Kostasovi trenér řeckého výběru Thanasis Skurtopulos.

Kostas Adetokunbo prošel loni draftem a letos na jaře odehrál za Dallas dva zápasy v NBA. To jeho starší bratr Janis patřil mezi hlavní hvězdy soutěže. V základní části měl průměr 27,7 bodu na zápas, v play off vypadl jeho tým až ve finále Východní konference s pozdějším šampionem Torontem.

Zkušenosti ze zámořské ligy má i Thanasis Adetokunbo, který v roce 2016 odehrál dvě utkání za New York Knicks. Od roku 2017 nastupuje za Panathinaikos.

V záloze mají Adetokunbové ještě sedmnáctiletého Alexise. Basketbalu se nevěnuje pouze nejstarší ze sourozenců třicetiletý Francis, který hraje fotbal.

Autor: