Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Netradiční US Open. Federera s Nadalem by do New Yorku mohly svézt charterové lety

Roger Federer během tréninku na Australian Open. foto: ČTK

New York - Přílety tenistů charterovými lety, povinné testy na koronavirus před cestou, ubytování hráčů v jednom místě, pravidelné měření teplot a žádní diváci. To jsou jen některá opatření, která zvažují organizátoři US Open, aby mohli grandslamový turnaj uspořádat na tradičním místě a v původním termínu.
  15:23

„Všechno je ale zatím nejisté,“ řekla výkonná ředitelka tenisové asociace USA pro profesionální tenis Stacey Allasterová agentuře AP. „Ještě jsme nic nerozhodli,“ dodala. Rozhodnutí by podle ní mělo padnout ve druhé polovině července.

Roger Federer během tréninku na Australian Open.
Novak Djokovič v zápase proti Rogeru Federerovi.

USTA zatím stále pracuje s variantou, že se bude hrát v New Yorku od 31. srpna. „Soustředíme se na 150 procent na uspořádání US Open v bezpečném prostředí v národním tenisovém centru Billie Jean Kingové v New Yorku v našem termínu. Máme sice povinnost prověřit myšlenku alternativního dějiště nebo alternativního data, ale zatím to nemá velkou váhu,“ dodala.

Profesionální tenisové okruhy pořádané ATP, WTA a ITF jsou kvůli pandemii koronaviru přerušené od března. Pauza bude trvat minimálně do konce července, další osud sezony je ale nejistý.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...