Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

O čelo golfového Masters se dělí pět hráčů, Woods je za nimi pouze o jednu ránu

Sport

  12:18
Augusta - V čele golfového Masters je po dvou dnech pětice hráčů. Pozornost na sebe ale v zaplněné Augustě strhl Američan Tiger Woods, který před víkendovými koly ztrácí na vedení pouze jednu ránu. Do dalších kol nepostoupila světová jednička Justin Rose.

Tiger Woods. foto: ČTK/AP

O první místo se dělí vítězové turnajů kategorie major Francesco Molinari z Itálie, Jihoafričan Louis Oosthuizen, Brooks Koepka z USA a Australané Jason Day a Adam Scott. Všichni mají v polovině bojů o slavné zelené sako sedm ran pod par.

Čtyřnásobný vítěz Masters Woods na první devítce druhého kola zahrál tři birdie a dvě bogey a na druhé už nechyboval. Po jeho dlouhém patu do birdie na jedenáctce fanoušci křičeli nadšením a v rozletu Woodse nezastavila ani krátká pauza kvůli bouřkové výstraze. Proměnil poté na dvanáctce pat do birdie a další dvě přidal na čtrnáctce a patnáctce. „Hrál jsem trpělivě a rány kontroloval,“ řekl.

Golfista Tiger Woods se širokým úsměvem na tváři poté, co vyhrál svůj první...
Matt Parziale si na Masters zahrál po boku Tigera Woodse.

Už v minulé sezoně ukázal, že je po operacích zad zpět ve formě a může myslet na patnáctý major titul. „Jsem na majoru potřetí ve hře (o titul), což je fajn,“ usmíval se Woods, loni šestý na British Open a druhý na PGA Championship. Major naposledy vyhrál před 11 lety a na Masters by se mohl radovat poprvé od roku 2005.

Obhájce titulu Američan Patrick Reed má celkově ránu pod par a je na děleném 29. místě. Cutem naopak neprošel favorizovaný Justin Rose. Angličan je druhou světovou jedničkou za dvacet let, která se v Augustě do závěrečných bojů nedostala.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...