Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ocenění pro Satoranského. V hlasování fanoušků o nejužitečnějšího hráče MS je průběžně druhý

Tomáš Satoranský zakončuje během zápasu s Polskem. foto: Reuters

Peking - V sobotním utkání utkání o páté místo budou čeští basketbalisté v Číně bojovat o historicky nejlepší umístění v dějinách. Druhou příjemnou zprávou je i hlasování fanoušků o nejužitečnějšího hráče mistrovství světa. V průběžném pořadí je zatím na druhém místě Tomáš Satoranský.
  8:05

Na oficiálních stránkách basketbalového MS v Číně probíhá volba fanoušků o nejužitečnějšího hráče šampionátu. V současné se do hlasování zapojilo zhruba 240 tisíc diváků, v průběžném vedení je se 40 % hvězdný Srb Bogdan Bogdanovič, na druhém místě je se 34 % Tomáš Satoranský.

Online reportáž z utkání česko - srbsko sledujte zde

Toto hlasování však nebude mít vliv na konečné vyhlášení nejlepšího hráče MS, ten bude znám v neděli po finálovém utkání mezi Španělskem a Argentinou.

Čeští basketbalisté uzavřou v své úspěšné tažení mistrovstvím světa v Číně soubojem v Pekingu o konečné páté místo. Svěřenci trenéra Ronena Ginzburga se pokusí proti favorizovanému Srbsku o jednu příčku vylepšit historický počin ještě československého týmu ze světového šampionátu v roce 1970.

Tomáš Satoranský zakončuje během zápasu s Polskem.
14. ZÁŘÍ: ŠESTÍ NA SVĚTĚ. Tři miliardy diváků zamířily k televizním přenosům z...

„Já jsem je tipoval na vítěze před turnajem. Pro mě jeden z nejlepších týmů na světě, ale tenhle turnaj ukazuje, že každý zápas je jiný a může se stát cokoli. Rozhodně se nemůže nikdy sázet jen na favority. A Srbsko je jasným favoritem,“ prohlásil Satoranský.

„My uděláme všechno pro to, abychom jim to zkomplikovali, vylepšili ještě konec turnaje. Ale zároveň si chceme užívat ten moment, protože tohle už se možná nebude opakovat,“ dodal rozehrávač Chicaga.

Zápas o páté místo začíná od 14:00.

Autor:

Prodej bytu 2+1 v Ledči nad Sázavou
Prodej bytu 2+1 v Ledči nad Sázavou

Jaroslava Haška, Ledeč nad Sázavou, okres Havlíčkův Brod
2 499 000 Kč