Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Opět to dokázala. Skeletonistka Fernstädtová vyhrála potřetí juniorské MS, podruhé v barvách Česka

Sport

  13:09
Winterberg - Skeletonistka Anna Fernstädtová získala potřetí za sebou titul juniorské mistryně světa. Na dráze ve Winterbergu obhájila zlato z Königssee, kde vloni po změně občanství triumfovala poprvé v českých barvách. Premiérový titul vybojovala v roce 2018 ještě za Německo.

Anna Fernstädtová foto: Jan Kasl/Sport Invest

Třiadvacetiletá pražská rodačka dnes po prvním kole figurovala na třetím místě, ve druhé jízdě ale předvedla suverénně nejrychlejší čas. Domácí reprezentantku Susanne Kreherovou porazila v součtu obou kol o 44 setin, třetí skončila další Němka Hannah Neiseová.

Jako juniorská šampionka si navíc Fernstädtová opět zajistila právo startu na seniorském mistrovství světa. To bude hostit na přelomu února a března další německé středisko Altenberg. Vloni v kanadském Whistleru vybojovala pro Českou republiku historické čtvrté místo.

Anna Fernstädtová

Tři zlaté medaile za sebou v kategorii juniorů, v níž letos závodí naposledy, získala Fernstädtová jako první v historii. Z roku 2016 má navíc bronz. Mezi seniory debutovala na MS v roce 2017, kdy s německým smíšeným týmem vybojovala třetí místo, v individuálním závodu byla stejně jako vloni čtvrtá. Na OH v Pchjongčchangu 2018 skončila šestá.

V této sezoně znovu závodí i ve Světovém poháru a v průběžném pořadí je devátá. Po změně občanství musela minulou sezonu vynechat a jezdila Interkontinentální pohár, aby vyjela účast v elitním seriálu pro Česko.

Autor: