Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Berdych v Madridu nestačil na Nadala, Kvitové skrečovala soupeřka

Sport

  15:20aktualizováno  17:23
MADRID - Tenista Tomáš Berdych podlehl ve čtvrtfinále v Madridu světové jedničce Rafaelu Nadalovi 4:6 a 2:6. Se Španělem prohrál posedmnácté v řadě. Mezi čtyřku nejlepších se naopak dostala česká tenistka Petra Kvitová, jejíž soupeřka Serena Williamsová skrečovala.

Tomáš Berdych. foto: Reuters

Berdych si s Nadalem zhoršil bilanci na tři výhry a osmnáct proher. V pátek měl šanci jít do vedení ve druhé hře zápasu, ale svůj jediný brejkbol v utkání neproměnil.

ON-LINE PŘENOS ZDE

Nadal se postupem času zlepšoval, forhendem diktoval tempo výměn a českému hráči vzal servis na 4:3, což mu k zisku první sady stačilo. V druhém setu přišel Berdych o podání dvakrát a z kurtu odešel poražen po hodině a 27 minutách.

Kvitová jde dál bez boje

Kvitová, šestá hráčka světa a bývalá wimbledonská šampionka, se měla s nejlepší hráčkou posledních let Williamsovou utkat pošesté v kariéře a mohla zlomit nepříznivou vzájemnou bilanci 0:5. Jen loni v Dauhá Američanku potrápila ve třech setech, ostatní zápasy prohrála česká jednička 0:2.

Williamsová se zranila v utkání 1. kola se Švýcarkou Belindou Bencicovou. "Je to frustrující, ale ze všeho nejvíce teď potřebuji čas na odpočinek, abych se dala dohromady. Takhle člověk nechce končit týden," řekla Williamsová, která v osmifinále zaznamenala jako jedenáctá hráčka historie 650. výhru na okruhu WTA.

Američanka doufá, že stihne příští týden turnaj v Římě. "Plánuju to. Mám naštěstí v prvním kole volno, takže získám den klidu navíc," řekla Williamsová.

V semifinále se Kvitová, vítězka prestižního turnaje v Madridu z roku 2011, střetne v sobotu se Simonou Halepovou. Jediný vzájemný zápas s Rumunkou Kvitová loni ve finále turnaje v New Havenu prohrála.

Turnaj mužů a žen v Madridu (antuka)

Muži (dotace 3 671 405 eur): 
Dvouhra - 3. kolo: 
Nadal (1-Šp.) - Berdych (6-ČR) 6:4, 6:2.
Ferrer (5-Šp.) - Isner (9-USA) 6:4, 6:4.

Ženy (dotace 3 671 405 eur): 
Dvouhra - čtvrtfinále: 
Kvitová (5-ČR) - S. Williamsová (1-USA) bez boje.
Šarapovová (8-Rus.) - Li Na (2-Čína) 2:6, 7:6 (7:5), 6:3
Halepová (4-Rum.) - Ivanovičová (11-Srb.) 6:2, 6:2

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...