Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Pochodeň musela kvůli demonstrantům změnit trasu

Sport

  20:07
VANCOUVER - Štafeta s olympijským ohněm musela v ulicích Vancouveru neplánovaně změnit trasu. Do cesty se jí totiž postavilo asi 150 demonstrantů, policisté však střetu zabránili a konvoj s pochodní se vydal jinou cestou.

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger (vpravo) předává olympijskou pochodeň slavnému britskému běžci Sebastianu Coeovi. foto: Chris HelgrenReuters

V poslední den běhu s pochodní, která večer místního času při slavnostním ceremoniálu v hale BC Place Stadium zažehne olympijský oheň, narušilo trasu štafety několik desítek protestujících osob s transparenty. Od blížící se pochodně je však odřízli policisté na koních a pořadatelé bleskově vybrali jinou trasu.

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger s olympijskou pochodní.

Ve Vancouveru olympijský oheň nesl i kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger. Pochodeň pak předal olympijskému vítězi Sebastianu Coeovi, který je předsedou organizačního výboru nejbližších letních her 2012 v Londýně.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...