Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Prohlásili ho za mrtvého, on to ale popřel. Za Bulhara boxoval jeho bratranec

Sport

  14:20
skadar - V bulharském profesionálním boxu se rozhořel skandál po úmrtí boxera po utkání v Albánii. Sobotní duel pérové váhy ve Skadaru skončil tragicky pro Borise Stančova, do světa se ale rozletěla zpráva, že zemřel Isus Veličkov.

Zesnulý boxer Boris Stančov foto: Twitter

Skvělý úspěch českého boxu. Kučerová má bronz na ME

Dokonce o tom informovala i prestižní organizace WBC na svém webu. Posléze se ukázalo, že Stančov boxoval pod falešnou identitou s licencí svého bratrance a dokonce s jeho vědomím.

Veličkov po zprávách o svém úmrtí nejprve na sociálních sítích vyvedl boxerskou veřejnost z omylu. V bulharských médiích pak přiznal, že bratranec používal jeho licenci zhruba rok a nastoupil s ní do osmi duelů. 

„Boxuje na moji licenci od roku 2018. Říkal, že to není problém, že to trenér ví,“ citoval jednadvacetiletého Veličkova server sportal.bg.

Stančov v pátém kole duelu pérové váhy s domácím Arditem Murjou inkasoval úder do hlavy, po kterém skončil v bezvědomí v rohu ringu. Přes okamžitou snahu o pomoc boxer zemřel, podle informací médií na srdeční zástavu. 

Spekuluje se, že vedle licence Stančov používal i lékařské záznamy svého bratrance, proto není známo, v jakém zdravotním stavu k zápasu nastoupil.

Autor:
Témata: Box, licence, Albánie, Skadar

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...