Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Světový box ztratil dalšího sportovce. Po Dadaševovi zemřel na následky zranění ze zápasu i Santillan

Sport

  18:43
Buenos Aires - Profesionální box postihlo druhé úmrtí během několika dnů. Jak oznámila organizace WBC, na následky zranění ze zápasu zemřel třiadvacetiletý argentinský boxer lehké váhy Hugo Alfredo Santillan.

Třiadvacetiletý bývalý argentinský boxer lehké váhy Hugo Alfredo Santillan. foto: Reprofoto

Santillan boxoval v sobotu v Buenos Aires proti Eduardu Javierovi Abreuovi z Uruguaye. Duel skončil remízou a po jeho skončení se domácí boxer zhroutil ve svém rohu a byl hospitalizován. V nemocnici dnes zemřel.

Podle agentury SID Santillan absolvoval 15. června duel s německým soupeřem Artemem Harutyunyanem, v němž inkasoval těžké údery na hlavu, a neměl tak brzy nastoupit k dalšímu duelu.

25.července 2019 v 14:52, příspěvek archivován: 25.července 2019 v 18:35

RIP Hugo Santillan. He passed away from injuries suffered during Saturday’s fight which ended in a draw. We join Hugo’s family and friends in grief, support and wish prompt resignation. Via @marcosarienti https://t.co/WwT7LyLXIW

V úterý zemřel v USA na následky zranění osmadvacetiletý ruský boxer Maxim Dadašev, jenž o čtyři dny dříve zkolaboval po zápase organizace IBF se Subrielem Matíasem z Portorika.

Autor: