Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Ruku před gólem jsem netajil

Sport

  14:18
PRAHA - Vánoční svátky zatím útočníkovi Milanu Barošovi (24) svědčí. Fanouškům Aston Villy nadělil v pondělí dodatečný dárek v podobě dvou gólů při vítězství 4:0 nad Evertonem.

Milan Baroš se připravuje na barážové utkání. foto: ČTK

„Toto jsem zase skutečně já,“ jásal český reprezentant na konci povedeného představení, během něhož stačil zdvojnásobit svůj střelecký účet v této sezoně anglické ligy.

LN Souhlasíte, že to byl zatím váš nejpovedenější zápas od letního příchodu do birminghamského klubu?
Asi určitě. Šest týdnů jsem byl zraněný a potom se těžko dostával do tempa. Chyběla mi výbušnost, kterou k fotbalu nutně potřebuju. Minulý týden jsem ale dobře potrénoval, takže se v tomhle ohledu nyní cítím v pohodě. Doufám, že v podobném duchu budeme pokračovat jak já, tak celý tým.

LN Trenér Evertonu David Moyes si stěžoval, že jste si před vaším prvním gólem míč zpracoval rukou. Měl pravdu?
Přiznám se, že jsem se balónu rukou skutečně dotkl. Po zápase jsem to taky nijak netajil. Ale rozhodčí si toho prostě nevšiml, má také právo na chybu. To se prostě ve fotbale někdy stává.

LN Aston Ville se nedaří, pohybuje se v dolní polovině tabulky a vy jste byl její největší posila. Vnímal jste na sebe v okolí zvýšený tlak?
Já si hlavně nemyslím, že by to našemu mužstvu nešlo. Odehráli jsme dobré zápasy v Newcastlu a Boltonu, z nichž jsme vydolovali jenom remízy. Jediný výpadek jsme si vybrali proti Manchesteru United. V posledních pěti zápasech bylo přesto jasně znát, že jsme se zvedli, a teď se tímto směrem snažíme pokračovat dál.

LN Pondělním utkáním jste odstartovali náročnou vánoční sérii. Během týdne nastoupíte ke čtyřem zápasům. Jak se vypořádáváte s náročným programem?
V něčem je to prospěšné, v něčem naopak náročné. Čekají nás v rychlém sledu samé těžké zápasy, což může při plném nasazení lidské tělo těžko zvládnout. Hned ve středu hrajeme ve Fulhamu a na Silvestra přivítáme Arsenal, den po Novém roce zase zavítáme na stadion West Bromwiche. Trenér bude asi muset udělat nějaké změny a částečně nás prostřídat. Ale třeba mám radši víc zápasů a méně tréninku, takže mi to tolik nevadí.

LN Troufáte si tedy na všechny zápasy?
To ještě nevím. Uvidíme, jak se budu cítit po druhém třetím utkání. Zatím je to v pořádku. Záležet bude pochopitelně na trenérovi.

LN Na pohárové příčky ztrácíte jedenáct bodů. Můžete ještě stihnout vyhoupnout se ke špičce?
Možné to určitě je, ale musíme pokračovat v takových výsledcích, jaké předvádíme v poslední době. Když upadneme zpátky do výkonnosti, která nás trápila na začátku sezony, tak to asi bude horší. Nejdřív musíme sesbírat nějaké body, které by nás odvázaly od spodních pater, abychom se dostali do klidnější zóny. A potom se uvidí.

LN Domníváte se, že zbývající duely během svátků hodně napoví, jestli je taková snaha reálná?
Kdybychom získali devět bodů, tak by to bylo super. Možná by ani bod z Fulhamu ale nemusel být špatný.

LN V Aston Ville jste už delší dobu. Můžete proto v klidu prohlásit, že aklimatizaci máte definitivně za sebou?
Jsem tu skoro polovinu sezony, takže je všechno dobré na hřišti i mimo něj.

LN Dokázal byste jmenovat nějakou odlišnost oproti Liverpoolu, z něhož jste v srpnu přestoupil?
Ani se mi to srovnávat nechce. Liverpool a Aston Villa mají společné, že jsou to veliké kluby s bohatou tradicí. V Liverpoolu jsme hráli evropské poháry, což mi trochu chybí, ale nikde není psáno, že se jich brzy nedočkám také tady.

LN V anglickém tisku se spekuluje, že by Aston Villa mohla brzy změnit majitele. Odrazilo by se to na chodu klubu?
To není otázka vlastníků, ale jde spíš o peníze. Náš současný prezident vede klub dobře. Když ale nový majitel vysází padesát milionů na nákupy nových hráčů, přijdou posily, které zkvalitní kádr.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!