Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Šampion UFC: Pokud se utkají, tak Mayweather klidně může McGregora zabít

Sport

  18:18
NEW YORK - To téma hýbe světem bojových sportů jako máloco. Důkazem budiž fakt, že na potencionální boxerský duel Floyda Mayweathera s Conorem McGregorem se neopomenou novináři zeptat bojovníků z obou sportů – rohování i MMA – vlastně při každé příležitosti. Nejinak tomu bylo před galavečerem UFC 210.

Floyd Mayweather a Conor McGregor. foto: Reprofoto

V noci na neděli bude Američan Daniel Cormier obhajovat titul šampiona polotěžké váhy proti jedničce své divize a krajanovi Anthonymu Johnsonovi.

Kromě jejich šlágru v rámci UFC 210 ale řešili žurnalisté také téma kolem námluv mezi momentálně největší hvězdou světa MMA Conorem McGregorem z Irska a americkou boxerskou legendou Floydem Mayweatherem.

Dle mnoho zdrojů jsou totiž jejich jednání už téměř před definitivním (úspěšným) koncem.

Hodně z těch, kteří se v obou sportech pohybují dávají osmadvacetiletému Irovi šance na úspěch především díky jeho otočenému gardu, dvanáctiletému věkovému rozdílu a také faktu, že Mayweather nezápasil od září 2015, kdy se rozloučil s kariérou po hladké výhře nad Andrém Bertem s bilancí 49 výher a 0 porážek.

Najdou se ale i tací, kteří nevidí v tomto souboji smysl, protože boxerské rozdíly mezi oběma rivaly se zdají být příliš velké. Jedním z nich je také Cormier.

„Pokud se utkají, tak ho Floyd zabije. Conor McGregor nemůže boxovat s Floydem Mayweatherm. Buďme realisté a upřímní sami k sobě. Ani jeden nemůže tomu druhému konkurovat v jeho sportu,“ pronesl osmatřicetiletý veterán, který dosud našel jediného přemožitele: v roce 2015 padl v očekávaném souboji s kontroverzním Jonem Jonesem.

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč