Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Satoranský s Washingtonem prohrál i třetí zápas. Hrál takřka deset minut

Sport

  8:38
WASHINGTON - Basketbalisté Washingtonu s Tomášem Satoranským prohráli i třetí zápas v nové sezoně NBA. Při premiéře před domácími fanoušky promarnili dvanáctibodový náskok z úvodní čtvrtiny a Torontu podlehli 103:113. Český rozehrávač odehrál v týmu Wizards takřka deset minut a připsal si dva body, dva doskoky a dvě asistence, navíc byl jediným domácím hráčem, který skončil kladně v hodnocení plus/minus.

Tomáš Satoranský v dresu Washingtonu Wizards (v bílém) foto: ČTK/AP

Čtvrtý Čech v NBA vystřídal dvě a půl minuty před koncem třetí čtvrtiny Johna Walla a zůstal na hřišti ve čtvrté čtvrtině i po jeho návratu. Právě po Wallově asistenci Satoranský skóroval. Odchovanec USK Praha šel ze hřiště čtyři a půl minuty před koncem poslední části, když Wizards prohrávali o šest bodů.

Na výhru ale basketbalisté Washingtonu nedosáhli, nedokázali totiž ubránit DeMara DeRozana, který je sestřelil 40 body. Kyle Lowry za hosty přidal 18 bodů. Wizards vedl s 33 body a 11 asistencemi Wall, jenž si však připsal i devět ztrát. Druhým nejlepším střelcem Washingtonu byl Otto Porter Jr. s 23 body a 13 doskoky.

První prohry v sezoně si připsaly dosud stoprocentní celky Atlanty, Chicaga a Los Angeles Clippers. Na hřišti Atlanty překvapivě zvítězili Los Angeles Lakers 123:116. Hawks vedli v poločase o devět bodů, ale ve druhé půli selhali v obraně. Lakers k druhé výhře v sezoně dovedl Lou Williams, který v poslední čtvrtině nastřílel šestnáct ze svých 18 bodů. D’Angelo Russell přidal 23 bodů a osm asistencí. Domácím nestačilo 31 bodů a 11 doskoků Dwighta Howarda, ani 26 bodů Tima Hardawaye Jr.

Neporazitelnost udrželi hráči Oklahoma City, kteří zvítězili na hřišti Los Angeles Clippers 85:83. Russell Westbrook přitom podal rozporuplný výkon, když k 35 bodům přidal i deset ztrát. Clippers se však střelecky trápili a nezachránil je ani Chris Paul s 15 body, 11 doskoky, devíti asistencemi a šesti zisky.

Memphis už podruhé v sezoně dokázal zvítězit po prodloužení, když udolal New Orleans 89:83. Grizzlies utkání zvládli i bez Marca Gasola. S 21 body je vedl JaMychal Green, o bod méně nastřílel Mike Conley. Hosty táhl náhradník Lance Stephenson s 21 body, přičemž celá základní pětka Pelicans dala v součtu jen 19 bodů.

Prodlužovalo se i ve Phoenixu, kde domácí Suns porazili Portland 118:115. Hrdinou byl Eric Bledsoe, který trefil rozhodující trojku zároveň se závěrečnou sirénou.

VÝSLEDKY NBA:

Atlanta - LA Lakers 116:123,
Boston - Chicago 107:100,
Brooklyn - Detroit 109:101,
Charlotte - Philadelphia 109:93,
LA Clippers - Oklahoma City 83:85,
Memphis - New Orleans 89:83 po prodl.,
New York - Houston 99:118,
Phoenix - Portland 118:115 po prodl.,
Utah - Dallas 97:81,
Washington - Toronto 103:113 (za domácí Satoranský 2 body, 2 doskoky a 2 asistence)

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...