Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Serena Williamsová vítězkou Australia Open

Sport

  11:16
MELBOURNE - Americká tenistka Serena Williamsová počtvrté v kariéře vyhrála Australian Open. V dnešním finále v Melbourne porazila za necelou hodinu 6:0 a 6:3 Rusku Dinaru Safinovou a získala jubilejní desátý grandslamový titul. Navíc se v pondělí stane staronovou světovou jedničkou.

Serena Williamsová bezprostředně po svém čtvrtém vítězství na Australia Open. foto: ČTK

Safinová při druhém grandslamovém finále hned ve druhém gamu ztratila servis, poté co udělala tři dvojchyby, a tato hra udala ráz celému utkání.

Sedmadvacetiletá Williamsová sázela jeden vítězný úder za druhým a byla agresivní při returnu především druhého servisu ruské tenistky. Mladší sestra Marata Safina v úvodní sadě neuhrála po svém druhém podání ani jeden fiftýn, ani jednou si neudržela servis a za třiadvacet minut prohrála hladce 0:6.

Drobná naděje svitla třetí nasazené hráčce v úvodu druhého setu, v jehož první hře sebrala Williamsové servis a získala výhodu brejku. Vzápětí však o ni přišla a prohrála následující čtyři hry. Pak si sice dvakrát dokázala udržet podání, ale při servisu Američanky neměla šanci na úspěch.

Williamsová bez nejmenších problémů navázala na tituly z let 2003, 2005 a 2007 a stejně jako po triumfu na loňském US Open se stane světovou jedničkou. Na tenisovém trůnu vystřídá Srbku Jelenu Jankovičovou, která na Australian Open vypadla v osmifinále.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč