Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

‚Sexy golf‘ pohoršuje britské sportovkyně. Při akci měly pomáhat nahé ženy

Sport

  13:24
Londýn / Praha - Spojeným královstvím lomcuje skandál. Akce, pojmenovaná jako „Nejvíc nezbedný a sexuální golfový den,“ rozpoutala v populárním sportu sérii protestů. Celá akce vadí zejména ženám, které si na událost hromadně stěžují.

Leták na golfovou akci ve Spojeném království. foto: Twitter

Sexuální skandály, řízení pod vlivem léků, pád na dno. Král Tiger přesto předvedl comeback snů

Akce se má konat 16. srpna na předem neznámém hřišti v Essexu, pořádá ji agentura 4Play Productions. Podle popisu má během dne na greenech vypomáhat přes třicet „nahých a velmi sexy žen“.

„Nabízíme mužům velmi nezbedný sportovní zážitek, bude to velmi sexy den plný roztodivných potěšení. A ano, také si můžete zahrát golf,“ píše agentura na svém webu.

Ženy, najaté agenturou, budou nahé obsluhovat na baru, pořádat párty v pěně a agentura slibuje i soutěž Miss mokré tričko.

Což pochopitelně negativně vnímají britské golfistky. „Je smutné, že ženy dělají tento typ práce. A od organizátorů je pochopitelně špatně, že si myslí, že je přijatelné najímat ženy, jen aby se účastnily průvodů a dalších aktivit, z nichž některé by měly být i sexuální. Místo toho by měli ženy povzbuzovat, aby raději hrály golf,“ myslí si editorka odborného časopisu Ženy&Golf Alison Rootová.

Golfista ‚skrblík‘ se polepšil. Svému nosiči holí doplatí milionové ‚spropitné‘, něco pošle i na charitu

„Snažíme se velmi tvrdě prosazovat rovnost mezi pohlavími, stejně tak i inkluzi v naší krásné hře, protože díky minulosti bývá golf vnímán jen jako sport pro muže. Právě, když se bariéry začaly rozpadat, se objeví tohle, co podkopává vše, čeho se snažíme dosáhnout,“ postěžovala si Rootová.

Servítky si nebrala ani poloprofesionální hráčka Aliah Saundersová. „Je to hrozné a náš sport to vrací o milion kroků v čase zpět. Pravidelně jsem svědkem toho, že jsem na hřišti s muži, kteří zjevně nevědí, že je to má práce a považují mě za odpad,“ rozohnila se Saundersová.

Pro deník Independent se vyjádřila i agentura 4Play Productions. „Naše britská akce bude již naším šestým ročníkem. Rádi bychom poznamenali, že v minulosti se našich sportovních událostí účastnily i ženy. Stejně tak i nyní jsou na naši akci zvány.“

Autor: