Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sluková s Hermannovou slaví ve Vídni postup do čtvrtfinále. Češky zdolaly světové jedničky

Sport

  11:38
VÍDEŇ - Na třetí pokus se Markétě Nausch Slukové s Barborou Hermannovou podařilo zdolat americké favoritky Alix Klinemanovou, April Rossovou a na majoru ve Vídni jsou ve čtvrtfinále. České plážové volejbalistky, které v rakouské metropoli obhajují zlaté medaile, porazily světové jedničky po velkém obratu ve druhém setu 13:21, 21:19 a 16:14.

Barbora Hermannová, Markéta Nausch Sluková (vlevo) slaví výhru na turnaji v Ostravě. foto: ČTK

Sluková s Hermannovou na předchozích třech turnajích Světového okruhu marně usilovaly o postup mezi elitní osmičku. V Tokiu, kde si rok před olympijskými hrami vyzkoušely dějiště, v Espinhu i Gstaadu byly vždy deváté, až dnes tuto sérii prolomily. O postup do bojů o medaile si zahrají od 14:00 proti Brazilkám Talitě a Taianě.

Barbora Hermannová, Markéta Nausch Sluková (vlevo) slaví výhru na turnaji v...
Markéta Nausch Sluková slaví postup do finále turnaje v Ostravě.

Osmifinálový duel na vídeňském písku začal náporem americký pár, jenž před měsícem vybojoval stříbro na mistrovství světa v Hamburku. Tam Češky kvůli zranění Slukové chyběly.

Klinemanová s Rossovou tlačily servisem a první set vyhrály s velkým náskokem osmi bodů. Sluková s Hermannovou pak prohrávaly ještě 0:6, ale po sérii bodů srovnaly na 10:10 a koncovku získaly pro sebe. V tie-breaku pak čtvrtý mečbol proměnila Sluková.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...