Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Soukup vs. Rosenberg? Mediální magnát se opřel do 'svého' sportu a dostal výzvu na zápas

Sport

  13:03
PRAHA - V jednom ze svých mnoha pořadů na vlastní televizi Barrandov se pokusil mediální magnát Jaromír Soukup vtipně glosovat dění na tuzemské boxerské scéně. Jenže se mu to dle všeho příliš nepovedlo. Odpovědí mu byla výzva na souboj s Robertem Rosenbergem před nabitou Lucernou, kde se každoročně pořádá 30. prosince galavečer bojových sportů.

Jaromír Soukup ve svém pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa. foto: Reprofoto

„Vítejte u pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa, kde si dělám šoufky a legraci z různých hysterických lidí, kteří jsou pak ještě hysteričtější,“ začal své povídání brzo padesátiletý podnikatel.

„Boxerský zápas skoro-důchodců je zábavný asi skoro jako boxerský zápasů raperů, jakéhosi Marpa a Rytmuse v O2 Arena. Směšný, nedůstojný divadlo, který se sportem, který mám tak rád, což je box, nemá vůbec nic společnýho. Dva hudebníci, tedy repeři v ringu. Kdo bude příště? Felix Slováček s Karlem Gottem? My, kteří jsme opravdu boxovali, nad těmito šaškárnami úpíme a prosíme, už toho nechte, hlavně ať s boxem není spojovaný Robert Rosenberg, Marpo nebo Rytmus. Prosím vás, běžte od toho, a jezděte třeba na kánoi. Prosím vás za všechny boxery, děkuji,“ přidal ve svém monologu.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. A zjevně Soukup, který byl profesionální boxerem v letech 2005 až 2014, kdy vyhrál 25 ze svých 26 zápasů, za všechny boxery nemluvil.

„Ty zoufalej zoufalče Jaromíre Soukupe, vládče všech moří a televizí ... když už jsi tak hustej boxer, jak se pasuješ, tak ti nabízím čtyřkolovej fight s tím ‚neboxerem‘ jak ty říkáš Robertem Rosenbergem,“ napsal ve středu večer na svůj facebookový profil Matouš Rajmont. Podnikatel a muž, který letos už podesáté zorganizuje populární galevečer bojových sportů v Lucerně 30. prosince.

„Vůbec jsem nečekal takovou odezvu,“ přiznal ve čtvrtek dopoledne pro Lidovky.cz Rajmont. „Ne, zatím se mi Soukup neozval. Ale všichni víme, jak to s jeho zápasy vypadalo. A že by ho Rosenberg roznesl po ringu za pár vteřin,“ přidal, než se na chvíli odmlčel a poté si povzdechl.

„Hrozný, právě řídím a vidím proti sobě bilboard Moje zprávy s Jaromírem Soukupem. To není možné,“ vysvětlil svoji reakci s dovětkem, že už se mu naopak ozvalo několik sponzorů, kteří by byli ochotni na duel přispět částky v rámci deseti tisíců korun.

„Ne, reagovat nebudu. Všechno, co jsem chtěl říct, jsem řekl. A nemám na tom co měnit,“ napsal Lidovky.cz Soukup v SMS zprávě na otázku, zda by chtěl na Rajmontu výzvu reagovat.

Vzkaz Rosenberga směrem k Jaromíru Soukopovi

Dlužno dodat, že tentokrát šlápl skutečně hodně vedle. Ano, box je mu blízký a má tento sport rád. Dokonce byl svého času i prezidentem České unie boxerů profesionálů. 

Divadlo, které nyní kritizuje na střetu Marpo vs. Rytmus, jenž se uskuteční pod hlavičkou XFN (bude zde za spolupráce s Qwert Boxing boxovat také Lukáš Konečný s Matúšem Babiakem) na galavečeru v našlapané O2 Arena 27. prosince.

Tedy tři dny před případným střetem Soukupa s Rosenbergem. Pokud by zakladatel Médea Group s nabídkou zápasu souhlasil. Fanoušci by tak dostali možnost si oba souboje a výkony všech protagonistů za čerstva poměřit.

Problém by neměl být ani s váhovým limitem. Rosenberg, bývalý pornoherec, který je nyní boxerským trenérem a stále i aktivním bojovníkem, se pohybuje stejně jako dříve Soukup v křížové váze (do 90,9 kg). Pravdou ale je, že by musel šéf televize Barrandov nejspíše oželet 30. prosince natáčení některého ze svých pořadů…

Mimochodem, za Rajmontovu výzvu se postavila většina komentujících a to v čele s českou legendou bojových sportů Ondřejem „Spejblem“ Hutníkem.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!