130 let
Česká lyžařka Šárka Strachová

Česká lyžařka Šárka Strachová | foto: ČTK/AP

Strachová v Mariboru vedla. Závod byl ale kvůli nepříznivému počasí zrušen

Sport
  •   11:02
MALIBOR - Lyžařka Šárka Strachová přišla o šanci bojovat o vítězství v dobře rozjetém slalomu Světového poháru v Mariboru. Závod, ve kterém české reprezentantce po nekompletním úvodním kole patřilo dělené první místo, byl totiž kvůli zhoršující se trati zrušen.

Komentátor úmyslně ignoroval Strachovou. Dal přednost Slovence, zlobí se svaz

Na kvalitě sjezdovky se podepsalo teplé počasí a déšť a když sedm z 25 závodnic, které stihly odstartovat, nedokončilo, ředitel závodu Atle Skaardal rozhodl o ukončení. O případném náhradním termínu zatím Mezinárodní lyžařská federace neinformovala.

Strachová tak přišla o možnost zaútočit na třetí vítězství v závodě SP v kariéře a první od roku 2009. Mistryně světa z roku 2007 a třetí žena průběžného hodnocení slalomu v probíhající sezoně totiž v prvním kole využila nízkého startovního čísla a časem 49,60 se dělila o vedení se Švýcarkou Wendy Holdenerovou.

Před Petrou Vlhovou měly náskok devíti setin, další Slovenka Veronika Velez-Zuzulová ztrácela na čtvrtém místě tři desetiny, zatímco vedoucí závodnice hodnocení slalomu Frida Hansdotterová ze Švédska byla o 44 setin pátá.

Organizátoři zrušili kvůli nepříznivému počasí také závod Světového poháru mužů v obřím slalomu v německém Garmisch-Partenkirchenu. Trati uškodil noční déšť a organizátoři nakonec kvůli zhoršujícím se podmínkám nezvolili ani původně uvažované zkrácení závodu.

Autor: ČTK