Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Šafářová se přece jen dočkala. Na Roland Garros ovládla čtyřhru

Australian Open

  14:12aktualizováno  14:47
PAŘÍŽ - Sobotní souboj ve dvouhře proti Sereně Williamsové nevyšel, a tak tenistka Lucie Šafářová doufala, že získá titul z Paříže alespoň ve čtyřhře. A povedlo se! Po boku Bethanie Mattekové-Sandsové ve finále Roland Garros porazila australsko-kazašský pár Casey Dellacquaová, Jaroslava Švedovová 3:6, 6:4, 6:2.

Unikátní bilance. Lucie Šafářová získala na letošním Roland Garros zlato a stříbro. foto: ČTK/AP

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou letos vládnou grandslamům. Pár, který se utvořil teprve na začátku sezony, ovládl po Australian Open i Roland Garros.

A po zásluze: cestou vyřadil nasazené jedničky Martinu Hingisovou a Saniu Mirzaovou, silný český pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká a ve finále i Dellacquaovou a Švedovovou, vítězky nedávného turnaje v Madridu.

Co podnikneme?
Pojeď! Šafářová s Mattekovou-Sandsovou otočily průběh finále a slaví druhý...

„Moc děkuju Lucce. Byly jsme tu skoro tři týdny a ona hrála takřka každý den. Bravo,“ říkala extravagantní Američanka při závěrečném ceremoniálu.

Australsko-kazašský pár, který hrál spolu teprve třetí turnaj, přitom začal lépe, v prvním setu byl jistější, utrhl se do vedení 5:2 a náskok už nepustil.

Také ve druhé sadě začal lépe. Za stavu 2:1 měl náskok 30-0 při podání soupeřek, jenže ztratil ho a pak na něj přišel mírný útlum. Šafářová s Mattekovou-Sandsovou toho využily a získaly brejk, který byl pro výsledek setu nakonec rozhodující.

Úspěch v Paříži je snad teprve začátek, věří Šafářová. A teď na debla!

Česko-americká dvojice vyhrála před spoře zaplněným publikem druhý set. V rozhodující sadě bylo skóre do stavu 2:2 vyrovnané, ale pak se Šafářová s Mattekovou-Sandsovou chytly.

Oběma se dařilo na síti, česká tenistka navíc dokázala v klíčových momentech skvěle podávat. Za stavu 5:2 vybojovala esem dva mečboly, chvilku poté už mohla se spoluhráčkou slavit.

Tenisové French Open

Ženy: Čtyřhra - finále: Matteková-Sandsová, Šafářová (7-USA/ČR) - Dellacquaová, Švedovová (12-Austr./Kaz.) 3:6, 6:4, 6:2.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!