Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Útok na další medaili z MS. Extrémní skokan Navrátil je po polovině soutěže třetí

Sport

  14:00
kwandžu - Obhájce stříbra Michal Navrátil je na mistrovství světa v Koreji po polovině soutěže v extrémních skocích do vody na třetí pozici. Skokané v Kwangdžu absolvovali z výšky 27 metrů úvodní dva pokusy, závod vyvrcholí po dni volna ve středu.

Michal Navrátil útočí na obhajobu loňské medaile. foto: Reuters

'Děláš si kozy?' České kraulařky šokovaly na MS postupem na olympiádu do Tokia

Čtyřiatřicetiletý Navrátil předvedl nejdříve trojité salto napřed s půlvrutem a pak ze stoje na rukou nazad dvě a půl salta se třemi vruty. Od rozhodčích dostal 194,05 bodu. 

„Cítil jsem se dobře při dopadu, jak jsem rovný a tvrdý. Hned pod vodou jsem čekal, že to bude dobrý skok, a když jsem viděl známky 8,5, tak jsem byl rád. Dostat to tady je těžké, člověk si to musí zasloužit,“ řekl serveru isport.cz.

Na průběžné bronzové příčce má náskok 5,05 bodu před největším favoritem Garym Huntem z Británie.

Za druhým Jonathanem Paredesem z Mexika zaostává český reprezentant už o 15,50 bodu, vede úřadující šampion Steve Lo Bue z USA (218,40).

Michal Navrátil
Michal Navrátil

Ve středu mají závodníci znovu jeden skok s předepsanou obtížností a jeden s volitelnýjm koeficientem obtížnosti. 

„Teď jsem dal esa z rukávu, abych se cítil dobře. Teď musím mít čisté skoky,“ plánoval před vyvrcholením soutěže Navrátil. Chystá se skákat dvě a půl salta nazad skrčeně a trojité salto napřed s dvěma a půl vruty.

Navrátil předloni v Budapešti vybojoval první českou medaili na MS v plaveckých sportech po 14 letech. Letos byl v úvodním závodu Světového poháru v Číně čtvrtý, v sérii Cliff Diving získal bronz v Itálii.

Autor: