Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Štěpánkova rozlučka: Český tenista porazil Djokoviče i ve dvouhře

Sport

  18:55aktualizováno  20:27
PRAHA - Velkolepou exhibicí za účasti Srba Novaka Djokoviče a překvapení večera Andreho Agassiho z USA se tenista Radek Štěpánek loučí s kariérou. Se současnými i bývalými hráči baví vyprodanou pražskou O2 arenu.

Šťastný Radek Štěpánek na rozlučce přivítal řadu hvězd, hlavní hvězdou byl ale on sám. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Hlediště zahučelo překvapením a nadšením už při představování hostů, když se jako druhý v pořadí objevil osminásobný grandslamový vítěz Agassi. Spolu s ním přišli dvojnásobný mistr světa v závodech formule 1 Mika Häkkinen z Finska, Djokovič, Němec Tommy Haas, elitní deblista Leander Paes z Indie a české sportovní legendy - fotbalový brankář Petr Čech, hokejista Jaromír Jágr a fotbalista Pavel Nedvěd. Později na stranu Štěpánka do křesla u kurtu usedl i další hokejista Martin Havlát.

Jako poslední dorazil „oslavenec“ Štěpánek a v prvním utkání roztleskali publikum ve čtyřhře v páru s Paesem proti Djokovičovi s Haasem. Zápas na jeden set nabídl parádičky při výměnách na síti. Djokovič na jednu výměnu předal raketu Agassimu, což obecenstvo kvitovalo velkým aplausem a skandováním „Andre! Andre!“.

Radek Štěpánek dostal korunu českého tenisového krále.
Novak Djokovič dostal tenisovou korunu.

V koncovce setu se Štěpánek „rozzlobil“ na hlavního rozhodčího Jana Smíška. Slovy „nemáme tady nějakého normálního rozhodčího? Do šatny!“ vyhnal Štěpánek sudího z umpiru a náhradníkem se na chvilku stal momentálně zraněný Tomáš Berdych. „Bude to s Vámi těžké,“ prohodil do mikrofonu anglicky sudí Berdych, který se se Štěpánkem zasloužil o triumfy v Davisově poháru v letech 2012 a 2013.

Současný druhý hráč světa Djokovič mezi diváky vyvolal Slováka Mariána Vajdu, svého současného kouče, a naoko si nechával radit, jak smečovat. Ale nepomohlo mu to, vítězové Australian Open 2012 a US Open 2013 Štěpánek s Paesem získali čtyřhru v tie-breaku, v kterém Djokoviče s Haasem zdolali poměrem 10:8.

V hledišti seděli mimo jiné Štěpánkovi rodiče Vlastimil a Hana, trojnásobný grandslamový vítěz Jan Kodeš, ale i zpěváci Karel Gott či Michal David a nechyběli fanoušci doprovázející daviscupový tým po zápasech s muzikou.

Dvojnásobný vítěz Davisova poháru Štěpánek ohlásil konec kariéry již loni v listopadu. Sám se své rozlučky s kariérou manažersky ujal, a aby mohl přijet letošní vítěz Wimbledonu i US Open Djokovič, koná se akce až nyní.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč