Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Rozčarování! Kličko sundal Solise v 1. kole a obhájil titul

Sport

  22:25aktualizováno  23:58
PRAHA/KOLÍN NAD RÝNEM - Zápas o titul těžké váhy organizace WBC skončil již na konci prvního kola. Vitalij Kličko dokázal vyhrát svou pátou obhajobu po návratu do ringu. Vyzyvatele - Kubánce Odlaniera Solíse - porazil k.o. po 180 vteřinách po skvělém a nenápadném zadním háku a připsal si 42. výhru v profesionální kariéře. Porážku poznal jen ve dvou případech.

Kličko a Solis, k.o. foto: ČTK

Ta věta mu musí znít v uších ještě teď. "Vyzýval jsem ho od roku 2008. Bál se mne, snažil se mi vyhýbat, ale teď už mi neuteče," hulákal Kubánec Odlanier Solís na předzápasové tiskové konferenci na Vitalije Klička. "Pošlu ho do důchodu," přidal na závěr. V kolínské Lanxess Aréně naděje jeho, i kubánských příznivců, trvala přesně 30 minut - 27 z nich ale zabral nástup a představení obou boxerů.

Další tři pak první kolo. V něm byl Solis dokonce překvapivě aktivnější. "Nejlepší první kolo proti Kličkům, co jsem za poslední dva roky viděl," řekl při spolukomentovaní on-line na lidovky.cz elitní český boxer Ondřej Pála. Jenže aktivita a kontry z dvojitého krytu se staly třicetiletému Solísovi osudným. V závěru prvního kola zasáhl Klička na bradu a odpověď na sebe nedala dlouho čekat...

Svižná a na první pohled ukrytá zadní ruka devětatřicetileté legendy vystřelila a pro Solise zápas skončil. "Ocelová pěst" opět udeřila. Ničivou silou. Kubánský olympijský šampión se roztančil ve stylu samby a skončil na podlaze ringu. Při pádu si navíc zranil pravé koleno. Ringový sudí Garcia neměl jinou možnost - dopočítat do deseti a zápas ukončit.

"Ten úder byl hodně tvrdý. Cítím se ve skvělé formě," řekl ještě v ringu ukrajinský obr, který si připsal 42. výhru v profesionální kariéře a popáté po návratu do ringu obhájil titul organizace WBC. "Na bráchu jsem velmi pyšný," dodal Vitalijův bratr Vladimir, který vstoupil do rozhovoru. Vladimira, šampiona WBO a IBF, čeká 2. července souboj s Britem Davidem Hayem. "Dopadneš stejně jako Solis," vzkázal do Londýna skvěle naladěný Vitalij, který se v zápase ani nezpotil.

Vitalij Kličko znovu obhájil titul. Porazil Odlaniera Solise

Jediné, co mu mohlo kazit radost, byla nálada v hale. 25 tisíc fanoušků jej totiž spolu se Solisem vypískali. Přece jen za své peníze (až 20 tisíc korun za lístek) očekávali delší zábavu. "Mrzí mě to. Při tom pádu jsem se zranil, byla to smůla. Ale to se prostě stává. Budu se z toho dostávat asi dost dlouho, protože na porážky nejsem zvyklý," řekl smutně Solis, který opouštěl scénu za silného bučení hokejové haly.

Po tiskové konferenci zamířil do nemocnice, kterou v neděli nad ránem opouštěl o berlích. Podle vyjádření doktorů má přetržený přední zkřížený vaz, trhlinu ve vnějším menisku a poškozenou chrupavku. Po dalším vyšetření by lékaři podle promotéra Ahmeta Önera měli rozhodnout, zda bude nutné koleno operovat.

Na galavečeru v Kolíně nad Rýnem se představil i český boxer Luboš Šuda, který se utkal o Interkontinentální titul WBO proti Nigerijci Olu Afolabim. Bohužel, na titul nedosáhl. V pátém kole prohrál TKO, když mu Afolabi otevřel po zvedáku obočí a rozhodčí zápas ukončil.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...