Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vítkovický brankář Šindelář zaútočí s Vlašimí na hokejbalový titul

Sport

  12:30
OSTRAVA/PRAHA - Ve čtvrtfinále dlouho trápil Spartu, která suverénně ovládla základní část hokejové extraligy. Nakonec s Vítkovicemi padl, dosud ovšem vládne procentuální úspěšnosti zásahů. Brankář Filip Šindelář se po povedené sezoně nevzdal snu o titulu a kývl na nabídku hokejbalové Vlašimi.

Brankář Filip Šindelář z Vítkovic foto: ČTK

V hokejbale o víkendu začala nadstavba před semifinále play-off a Vlašim do ní vstoupila jako vítěz základní části. Navíc útočí na "zlatý hattrick", neboť poslední dvě sezony vyhrála. Sám Šindelář ale přiznal, že naskočit do rozjeté hokejbalové extraligy pro něj bude náročné.

"Bude těžké se přizpůsobit, zvyknout si na povrch a míček."

I v hokejbale má ale před sebou velkou motivaci. "Získat zlatý hattrick je pro každého velkou motivací a uděláme všechno pro to, abychom ho získali. S kluky z Vlašimi jsem v kontaktu celoročně, protože odtud pocházím, a vždycky jsme se bavili o tom, že když bude šance, tak rád nastoupím."

Vítkovický manažer Petr Husička Šindelářův přestup do hokejbalu uvítal. "Nevidímv tom sebemenší problém. Kdybych se měl bát zranění, to by potom nemohl dělat nic. S hokejbalem mám dobré zkušenosti, je to skvělý doplňkový sport. Ještě když jsem byl v Třinci, hokejbal hrál Richard Král a další."

Filip Šindelář už je zkušený hokejbalový brankář. S Vlašimí má oba předchozí tituly, navíc v roce 2009 vyhrál s českou reprezentací titul mistrů světa.

Zatím se připravuje individuálně

I přes jeho kvality není ovšem jasné, že bude jasnou vlašimskou jedničkou. Branku totiž řadu let hájí Michal Straka, bratr úspěšného hokejisty Josefa, který působil i v KHL. "Ještě nejsem rozhodnutý, kdo bude chytat. Záleží, jak se play-off vyvine. Oba jsou to velice kvalitní gólmani a oba budou dost vytížení," prohlásil trenér Václav Čičatka.

Šindelář bude mít v hokejbale ale i další důležitou roli. "Filip přinese do kabiny pohodu a klid. Svým přístupem předá ostatním hráčům cenné zkušenosti, je to velký profesionál. Aby se přizpůsobil, má od neděle individuální dvoufázové tréninky," dodal Čičatka.

Autor: