Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Výměna kola stála závodníka rallye život

Sport

  13:51
SALOU - Němec Jörg Bastuck, spolujezdec pilota citroënu Nicolaie Burkarta, zemřel dnes v nemocnici v Tarragoně. Ráno do něho na Katalánské rallye narazilo jiné auto při výměně pneumatiky. Oznámili to organizátoři čtvrtého dílu mistrovství světa.

Letošní katalánskou rallye poznamenala smrtelná nehoda. foto: JAUME SELLARTAFP

K tragické nehodě došlo během druhé rychlostní zkoušky. Do Bastucka, který stál vedle vozu, narazil Ford Fiesta, za jehož volantem seděl Brit Barry Clark. Ten se svým autem ve stejném místě rovněž vyletěl z vozovky, ale z nehody vyvázl nezraněn on i jeho spolujezdec.

Šestatřicetiletý Bastuck utrpěl těžká zranění, kterým po převozu vrtulníkem v nemocnici podlehl. Společně s Burkartem jeli premiérově na velké soutěži ve vozu kategorie junior WRC. "Lékaři se snažili zachránit jeho život během přepravy i v nemocnici, ale nebylo to možné," citovala agentura Reuters mluvčího nemocnice.

Rallyeový šampionát si vyžádal další oběť po půl roce, 18. září ve Walesu přišel po nárazu do stromu o život Brit Michael Park, spolujezdec Estonce Markka Märtina. Soutěž v Katalánsku pokračuje podle programu dál, po nedělním dojetí do cíle se však neuskuteční slavnostní ceremoniál.
Autor:

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...