Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Williamsová smetla Šarapovovou a vyhrála Turnaj mistryň

Sport

  18:19
ISTANBUL - Americká tenistka Serena Williamsová potřetí v kariéře vyhrála Turnaj mistryň. V dnešním finále v Istanbulu porazila v souboji bývalých světových jedniček Mariu Šarapovovou z Ruska 6:4, 6:3 a navázala na triumfy z let 2001 a 2009.

Serena Williamsová (vlevo) a Maria Šarapovová. foto: Reuters

Jednatřicetiletá Williamsová si s Šarapovovou, které v předchozím vzájemném duelu ve finále olympijských her dovolila jediný game, poradila za hodinu a 29 minut. V sezoně si připsala už sedmý titul, v turecké metropoli k němu navíc došla bez ztráty jediného setu.

ČTĚTE TAKÉ

V počtu vítězství na Turnaji mistryň se Williamsové v historické tabulce posunula se třemi triumfy na čtvrté místo po bok Kim Clijstersové a Moniky Selešové. Lepší jsou pouze Chris Evertová (4), Steffi Grafová (5) a Martina Navrátilová (8).

Pětadvacetiletá Šarapovová, kterou v pondělí čeká exhibice v pražské O2 areně, nedokázala Serenu Williamsovou porazit od finále Turnaje mistryň v roce 2004. V následujících osmi zápasech vždy prohrála, navíc v nich s patnáctinásobnou grandslamovou vítězkou uhrála jen dva sety.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...