Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

05:35
medaile
Olympijský závod rychlobruslařů na krátké dráze na 1000 metrů vyhrál ve Vancouveru Korejec I Čung-so před krajanem I Ho-sokem. Třetí byl Apolo Anton Ohno z USA, který získal sedmou olympijskou medaili.
05:02
medaile

Čínská rychlobruslařka Čou Jang vyhrála na olympijských hrách ve Vancouveru závod na 1500 metrů na krátké dráze. Další medaile získaly Korejky I Un-pjol a Pak Sung-hi. Česká reprezentantka Kateřina Novotná byla v semifinále diskvalifikována.

  • Novotná na třetím místě, vede Korejka.

    Novotná na třetím místě, vede Korejka. / Autor: ČTK

04:30
Češi na OH
Rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná se na OH nedostala do finále závodu na 1500 metrů. V semifinále skončila třetí.
03:58

Hokejisté Slovenska ve svém závěrečném utkání ve skupině B na olympijských hrách ve Vancouveru porazili Lotyšsko vysoko 6:0 a posunuli se na druhé místo. O to je může připravit případná výhra Ruska nad Českem. Slováci ale už před duelem na přímý postup do čtvrtfinále neměli naději. Lotyši budou při nulovém zisku a skóre 4:19 pro kvalifikaci play off s největší pravděpodobností nasazeni na nejhorší pozici.

  • Souboj Lotyšska a Slovenska.

    Souboj Lotyšska a Slovenska. / Autor: ČTK

03:09
zajímavé
Prezident Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge udělá všechno pro to, aby do budoucna zamezil nebezpečí úrazů v sáňkařských korytech. Prohlášení sedmašedesátiletého funkcionáře je reakcí na úmrtí gruzínského olympionika Nodara Kumaritašviliho ve Vancouveru.
03:01
medaile
Nizozemský rychlobruslař Mark Tuitert vyhrál na olympijských hrách závod na 1500 metrů před favorizovaným vítězem kilometru Shanim Davisem z USA. Bronz získal Nor Havard Bökko.
03:01
Rychlobruslařka Kateřina Novotná postoupila na OH do semifinále závodu na 1500 metrů na krátké dráze. Ve své rozjížďce skončila na třetím místě.
00:27
Hokejisté Švýcarska porazili v olympijském turnaje Norsko 5:4 v prodloužení. V duelu nejhorších týmů skupiny A se skóre vyvíjelo jako na houpačce, rozhodnutí nakonec přišlo z hole Romana Lemma v čase 62:28. Norským hrdinou byl autor hattricku Tore Vikingstad. Švýcaři skončí ve skupině třetí se třemi body, Norové čtvrtí s jedním.
23:45
medaile
Závod jde do finiše. Na čele je další Švéd Hellner, druhý Němec Angerer a třetí Olsson. Za ním Legkov.
23:40
Čtveřice běžců v čele s Legkovem se vydala na úspěšnou stíhačku Olssona. Už mají Švéda na dohled. Bauer ale v této čtveřici není.
23:37

Při nájezdu do posledního kola se na čele nic moc nemění. Bauer se propadl až na dvanáctou pozici.

  • Lukáš Bauer ve skiatlonu (číslo 3).

    Lukáš Bauer ve skiatlonu (číslo 3). / Autor: ČTK

23:32
Olsson svůj náskok na čele neustále navyšuje, už činí 23 sekund. Na druhém a třetím místě jsou jeho krajané, kteří hlídají zbytek pole.
23:26
Zatím se nikdo nevydal stíhat Olssona, který má na čele náskok už přes deset vteřin.
23:18
Olsson je stále v úniku. Skupinku za ním už nevede Bauer, který odpočívá někde na 6. místě.
23:14
V nástupu do bruslařské části se překvapivě vydal na únik Švéd Olsson. Bauer má na druhém místě už odstup.
23:06

Klasika je za námi, bude následovat přezouvání lyží na bruslařskou část závodu. Bauer stále ve vedení.

  • Start skiatlonu.

    Start skiatlonu. / Autor: ČTK

23:04
Češi na OH
Bauer znovu nastoupil a snaží se roztrhat pole závodníků, elitní skupina čítá přes dvacet závodníků. Koukal mezitím odstoupil.
22:57
Poli vévodí nyní Ital di Centa, Bauer je hned za tím, klasická část trati pomalu bude končit.
22:50
Češi na OH
Český běžec stále táhne celý peloton. Jakš dvacátý.
22:44
Na druhém mezičase je Bauer první, největší konkurent Northug je daleko za ním. Pole už se začíná mírně trhat.