Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

22:40
Češi na OH
Bauer už se nemohl dívat na pomalé tempo, kterým se pohyboval balík závodníků, propracoval se na čelo a nasadil svou rychlost.
22:36
První měřený mezičas na skiatlonu: Bauer je v balíku závodníků na 22. místě. Vede Nor Rönning
22:27
medaile

Skokan Antonín Hájek obsadil v olympiijském závodě na velkém můstku sedmé místo. Švýcar Simon Ammann získal rekordní čtvrté zlato z OH.

  • Skokan Ammann slaví na stupních vítězů.

    Skokan Ammann slaví na stupních vítězů. / Autor: ČTK

22:27
Češi na OH
Startuje skiatlon, ve kterém bude Lukáš Bauer útočit na druhou medaili z olympijských her ve Vancouveru. Český reprezentant už má na kontě bronz z patnáctky volnou technikou.
22:10
Češi na OH
Antnonín Hájek skočil svkěle i ve druhém kole. Dolétl do vzdálenosti 129 metrů a může si proti prvnímu kolu polepšit. Jandovi se druhé kolo nepovedlo a společně s Koudelkou skončí hluboko vzadu.
21:39
Češi na OH

V závodu skokanů na velkém můstku je po prvním kole Hájek na devátém a Janda na 12. místě. Postoupil i Koudelka. Vede Švýcar Ammann.

21:05
Češi na OH
Český lyžař Ondřej Bank naznačil den před superkombinací na OH formu. V tréninku sjezdu byl čtvrtý o 16 setin sekundy za vítězným Défagem.
21:02
Češi na OH
Hájek předvedl skok dlouhý 128 metrů a je průběžně druhý. Hned po něm skákal Janda a zařadil se skokem 126,5 metrů se zařadil za Hájka. Oba se určitě představí i ve druhém kole.
20:44
Češi na OH
Jako první ve finále na velkém můstku skákal Koudelka, skok se mu moc nepovedl. Průběžně je čtvrtý. Ještě hůře dopadl Cikl. Je devátý a do druhého kola se nedostane.
20:47
Češi na OH
Česká akrobatická skokanka Martina Konopová skončila v kvalifikaci olympijského závodu na 21. místě a do dvanáctičlenného finále nepostoupila.
20:19
zajímavé
Slovinská výprava v reakci na zranění Majdičové podala protest proti běžecké trati na olympijských hrách ve Vancouveru, která je prý nebezpečná.
20:18

Překvapivou vítězkou superobřího slalomu na olympijských hrách se stala Andrea Fischbacherová a získala pro Rakousko ve Vancouveru první zlatou medaili ve sjezdovém lyžování. O 49 setin sekundy porazila Slovinku Tinu Mazeovou, se třetím místem se dnes musela spokojit favorizovaná Američanka Lindsey Vonnová, vítězka sjezdu.

  • Rakušanka Andrea Fischbacherová v cíli Super-G.

    Rakušanka Andrea Fischbacherová v cíli Super-G. / Autor: ČTK

19:25
Češi na OH
Česká akrobatická lyžařka Martina Konopová má za sebou první kvalifikační skok. Skóre 66,28 jí řadí na 18. příčku.
18:06
V dějišti zimních olympijských her se vyskytl případ lepry. Muž postižený malomocenstvím pracuje na výletní lodi, na níž jsou ubytovaní policisté a příslušníci kanadských ozbrojených sil. Zaměstnán je prý v kotelně. "Tato nemoc je velice dobře léčitelná a není považována za příliš nakažlivou," uvedla mluvčí zdravotnické organizace ve Vancouveru.
14:28
zajímavé
Při olympiádě významně poklesla ve Vancouveru kriminalita. V týdnu od 8. února například zaznamenala policie o padesát procent menší počet krádeží než ve stejné době v roce 2009. Rovněž pouliční párty sportovních příznivců se podle úřadů nijak výrazně nezvrhávají, alespoň ne víc než jako při silvestrovských oslavách.
15:15

Českým olympionikům, kteří se v neděli vrací z olympiády, vařil v pátek 19. února nejlepší český kuchař Pavel Pospíšil, jediný český držitel michelinské hvězdy. Na jeho „uměleckém“ díle si pochutnala například Nikola Sudová. Česká boulařka bude patřit mezi první české olympioniky, kteří se v neděli vrátí do České republiky.

  • Nikola Sudová a Petr Pospíšil.

    Nikola Sudová a Petr Pospíšil.

13:13
Tisíce lidí se přišly naposledy rozloučit s gruzínským sáňkařem Nodarem Kumaritašvilim, který se zabil těsně před zahájením olympijských her. Ještě dnes bude Kumaritašvili pohřben za účasti prezidenta Michaila Saakašviliho. Při tradičním pietním obřadu ve sportovcově městečku Bakurjani zazněly gruzínské písně. "Chtěl jsem pro tebe vystrojit svatbu, místo toho máme pohřeb," pronesl sáňkařův otec.
12:29
Lotyšský hokejový obránce Guntis Galvinš si už ve Vancouveru nezahraje. V úvodu utkání s Českou republikou si poranil rameno. Galvinš, který v sezoně 2006/07 působil ve Vsetíně, bude podle lotyšského trenéra mimo hru tři týdny. Galvinš strávil proti českému týmu na ledě jen 36 sekund.
11:58
Češi na OH
Český hokejista Židlický je nejlepším nahrávačem na OH. Zadák Minnesoty si ve dvou zápasech připsal celkem čtyři nahrávky a se čtyřmi body je čtvrtý v produktivitě. Český kapitán Patrik Eliáš a Jaromír Jágr se dělí se třemi body za dvě branky a jednu asistenci o šesté místo s Američanem Ryanem Malonem.
11:53
Kanadské bodování olympijského hokejového turnaje:
1. Heatley (Kan.) 2 zápasy/4 body (3 branky + 1 asistence),
2. Hagman (Fin.) 2/4 (2+2),
3. Crosby (Kan.) 2/4 (1+3),
4. Židlický (ČR) 2/4 (0+4),
5. Iginla (Kan.) 2/3 (3+0),
6. Eliáš, Jágr (oba ČR), Malone (USA) všichni 2/3 (2+1),
9. Demitra (SR), Marleau (Kan.) oba 2/3 (1+2),
...12. Plekanec 2/2 (2+0), 22. T. Kaberle (oba ČR) 2/2 (1+1).

Střelci:
1. Heatley, Iginla (Kan.) oba 3 góly,
3. Eliáš, Jágr, Plekanec (všichni ČR), Hagman, J. Ruutu, Timonen (všichni Fin.), Morozov, Ovečkin, Zaripov (všichni Rus.), Malone, Rafalski (oba USA), Alfredsson (Švéd.), Ankipans (Lot.), Meleško (Běl.) všichni 2,
...17. T. Kaberle, Krejčí (oba ČR) oba 1. Nahrávači: 1. Židlický (ČR) 4 asistence, 2. M. Koivu (Fin.), Crosby oba 3 asistence, 3. Boyle, Marleau, Nash, Toews, Weber (všichni Kan.), Hagman, N. Kapanen, S. Koivu, Selänne (všichni Fin.), A. Markov, S. Fjodorov, Zinovjev (všichni Rus.), Parise, Pavelski, Suter (všichni USA), Bäckström, H. Sedin, Weinhandl (všichni Švéd.), Demitra (SR), Karsums (Lot.) všichni 2, ...24. Blaťák, Červenka, Eliáš, Erat, Fleischmann, Havlát, Jágr, T. Kaberle, M. Michálek (všichni ČR) všichni 1.