Lidovky.cz

Prague Food Festival představí minipivovary i kurzy šéfkuchařů

Jídlo

  18:00
PRAHA - Ve velkou kuchařskou školu se promění letošní ročník Prague Food Festivalu, který nabídne kurzy vaření se známými šéfkuchaři a řadu workshopů.

Prague Food Festival. foto: Lidové noviny

Součástí třídenní akce, která odstartuje v pátek na Pražském hradě, bude ochutnávka netradičních specialit jako jsou dortík ovoněný borovicí nebo hmyzí menu.

ČTĚTE TAKÉ:

"Hosté ochutnají různé druhy kuchyní, mohou si zkusit i kulinářskou zvláštnost jakou je veleštír císařský z rovníkové Afriky a ještě se dozví spoustu zajímavostí," uvedl zakladatel festivalu Pavel Maurer s tím, že cílem je obohatit nejen chuťové pohárky, ale i mysl. Festival, který se letos ponese v duchu hesla "Nejezte blbě!", se bude soustředit také na zdravou výživu a rodinné stolování.

Prague Food Festival

Cena základní vstupenky stojí v předprodeji 400 korun, na místě bude o 50 korun dražší. Další informace jsou na webu www.praguefoodfestival.cz.

Návštěvníkům se představí známí šéfkuchaři, například Jiří Štift známý ze soutěže TV Nova MasterChef, michelinskou hvězdou oceněný Roman Paulus nebo Zdeněk Pohlreich, jehož tvář lidé znají z gastro pořadů FTV Prima. Účastníci kurzů a workshopů se mimo jiné naučí, jak zvládnout nenákladnou večeři do deseti minut či připravit sushi. Součástí festivalu bude Minikurz focení jídla.

Pikniková louka i minipivovary

Co bude na čepu?

  • Prémiový ležák Lobkowicz (Protivín)
  • Lobkowicz Premium Nealko (Protivín)
  • Merlin černý (Protivín)
  • Klášter kvasnicový (Hradiště nad Jizerou)
  • Chlumecký Fruit Ale (Vysoký Chlumec)
  • Kvasar (Černá Hora)
  • Jihlavský Grand 18° (Jihlava)

Proti loňskému šestému ročníku, který navštívilo přes 18 tisíc lidí, letošní akce nabídne víc míst k sezení včetně relaxační "Piknikové louky". Akce se kromě jídla bude soustředit na nápoje, kdy se uskuteční degustace vody, nebo se bude kombinovat víno s čokoládou.

Kromě moravských a světových vin či kubánských rumů bude letos Prague Food Festival poprvé plný i regionálních pivovarů. Podniky ze skupiny Lobkowicz přivezou na Pražský hrad své oceňované speciály. Ať už jde o výjimečný ležák z Protivína nebo nebezpečný osmnáctistupňový speciál z jihlavského pivovaru Ježek. "Návštěvníci širší výběr piv na festivalu požadovali, bude se například degustovat se sýry," dodává zakladatel akce Pavel Maurer.

Co o vybraných pivech psaly LN:

Prémiový ležák Lobkowicz

Po jednoduchém, avšak plném požitku zůstává na jazyku dlouhá hořkost. Tímhle se protivínský ležák odlišuje od většiny domácí produkce – rozhodně na něj rychle nezapomenete.

Premium Nealko

Hned po otevření uteče z lahve extrémně silná chmelová vůně, která zůstává i po nalití. Barva je slámově světlá, pěna rychle vystoupá, a i když ji tvoří velké bublinky, drží dlouho.
Pivní recenze si můžete číst každou druhou sobotu v LN

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.