Součástí třídenní akce, která odstartuje v pátek na Pražském hradě, bude ochutnávka netradičních specialit jako jsou dortík ovoněný borovicí nebo hmyzí menu.
ČTĚTE TAKÉ: |
"Hosté ochutnají různé druhy kuchyní, mohou si zkusit i kulinářskou zvláštnost jakou je veleštír císařský z rovníkové Afriky a ještě se dozví spoustu zajímavostí," uvedl zakladatel festivalu Pavel Maurer s tím, že cílem je obohatit nejen chuťové pohárky, ale i mysl. Festival, který se letos ponese v duchu hesla "Nejezte blbě!", se bude soustředit také na zdravou výživu a rodinné stolování.
Prague Food FestivalCena základní vstupenky stojí v předprodeji 400 korun, na místě bude o 50 korun dražší. Další informace jsou na webu www.praguefoodfestival.cz. |
Návštěvníkům se představí známí šéfkuchaři, například Jiří Štift známý ze soutěže TV Nova MasterChef, michelinskou hvězdou oceněný Roman Paulus nebo Zdeněk Pohlreich, jehož tvář lidé znají z gastro pořadů FTV Prima. Účastníci kurzů a workshopů se mimo jiné naučí, jak zvládnout nenákladnou večeři do deseti minut či připravit sushi. Součástí festivalu bude Minikurz focení jídla.
Pikniková louka i minipivovary
Co bude na čepu?
|
Proti loňskému šestému ročníku, který navštívilo přes 18 tisíc lidí, letošní akce nabídne víc míst k sezení včetně relaxační "Piknikové louky". Akce se kromě jídla bude soustředit na nápoje, kdy se uskuteční degustace vody, nebo se bude kombinovat víno s čokoládou.
Kromě moravských a světových vin či kubánských rumů bude letos Prague Food Festival poprvé plný i regionálních pivovarů. Podniky ze skupiny Lobkowicz přivezou na Pražský hrad své oceňované speciály. Ať už jde o výjimečný ležák z Protivína nebo nebezpečný osmnáctistupňový speciál z jihlavského pivovaru Ježek. "Návštěvníci širší výběr piv na festivalu požadovali, bude se například degustovat se sýry," dodává zakladatel akce Pavel Maurer.
Co o vybraných pivech psaly LN:Prémiový ležák Lobkowicz Po jednoduchém, avšak plném požitku zůstává na jazyku dlouhá hořkost. Tímhle se protivínský ležák odlišuje od většiny domácí produkce – rozhodně na něj rychle nezapomenete. Premium Nealko Hned po otevření uteče z lahve extrémně silná chmelová vůně, která zůstává i po nalití. Barva je slámově světlá, pěna rychle vystoupá, a i když ji tvoří velké bublinky, drží dlouho. |