Gastronomická událost roku proběhne poslední květnový víkend (24. - 26. května) v atraktivním prostředí Královské zahrady Pražského hradu. Prague Food Festival nabídne skvělé pokrmy, nejlepší šéfkuchaře, představí špičkové podniky, producenty nápojů a delikates, ale také promění areál v jednu velkou kuchařskou školu.
VstupenkyVstupenky se prodávají opět na konkrétní dny, přesné časy a s označením, kterým vchodem vstoupit do areálu. Základní cena v předprodeji činí 400 korun, děti do šesti let mají vstup zdarma. Předprodej probíhá od 1. dubna na www.praguefoodfestival.cz |
Své workshopy přímo ve stáncích uskuteční například držitel michelinské hvězdy Roman Paulus, porotce z kulinární soutěže MasterChef Jiří Štift a Ondřej Slanina známý z televizního pořadu Kluci v akci. Jiří Voráč bude hovořit o výskytu a sběru lanýžů a jejich významu v gastronomii, Marek Fichtner z restaurace Le Grill & Garden@Kempinski uspořádá zahradní grilování a Jan Štěrba z Chateau Mcely poradí, jak snadno připravit skvělou a nenákladnou večeři do deseti minut.
Novinkou letošního festivalu je "pikniková louka" a zastřešené degustační zóny u každého stánku restaurace. Zájemci si mohou koupit lístky na nový program v Míčovně, kde budou probíhat nejenom kurzy vaření, ale i řízené degustace vína, piva, vody, rumů a koňaků.
A co také ochutnáte? Přes čtyřicet dní stařený nízký roštěnec z plemene "Čestr", jelení carpaccio s liškami, konfitovanou roládu z bio romanovské ovce s kroupami a libečkem, srílanské krevetové karí s rýží basmati a čočkovým chlebem papadum, dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem nebo palačinku s tmavou pivní marmeládou a kopřivovým pivem a další delikatesy. Nejexotičtějším pokrmem budou letos štíři.
Pokud vás zajímá více, zeptejte se zakladatele a organizátora Prague Food Festivalu Pavla Maurera v on-line rozhovoru. Otázky můžete pokládat ZDE.