Kari z červené čočky
- 2 velké brambory
- 2 větší mrkve
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 cibule
- 100 g červené čočky
- 1 litr zeleninového vývaru
- olivový olej
- 1 lžička kari
- špetka mletého římského kmínu
- sůl
- čerstvě nasekaný koriandr
Rozehřejte si nerezovou pánev a na olivovém oleji nechejte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte lžičku kari, římský kmín a koření nechejte chvilku rozvonět. Přidejte rajčata, na kostičky nakrájenou mrkev, brambory a vše zalijte vývarem. Ztlumte plamen, pánev přikryjte pokličkou a nechejte probublávat cca 30 minut, dokud brambory a mrkev nezměknou. Před koncem vaření vsypejte červenou čočku a vše nechejte vařit ještě cca 5 minut do změknutí čočky. Hotové kari ochuťte solí a před podáním jej posypejte nasekaným koriandrem.
Recept pro KitchenAid.cz vytvořila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša.