Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Rychlá sladká večeře? Zkuste frittatu s jahodami

Jídlo

  6:49
Avokádo, borůvky a jahody. Vyzkoušejte italskou klasiku v trochu jiné podobě. Přinášíme recept na frittatu s čerstvým ovocem.

Frittata s ovocem foto: Vaříme trochu jinak

Frittata s ovocem

  • 1 avokádo nakrájené na plátky
  • 1 hrnek borůvek
  • 1 lžíci skořice
  • 10 vajec
  • 6-8 jahod nakrájených na tenké plátky
  • 1 lžíci tuku na vymazání formy
  • kulatou formu o průměru 24cm

Formu vyložte pečícím papírem a pokapte olejem. Na dno misky položte nakrájené avokádo a rovnoměrně po celé ploše posypte borůvkami. V misce vyšlehejte vejce, přidejte skořici a znovu zamíchejte.

Vejce nalijte opatrně do misky na avokádo a borůvky tak, aby avokádo zůstalo na dně misky. Nakrájené jahody pokládejte na vejcem až pokryjete celou plochu. Dejte do trouby a pečte na 170 stupňů 25-30 minut. Než budete krájet, nechte trochu vychladnout. Servírujte s jogurtem nebo kefírem.

Recept pochází z kuchařky Vaříme trochu jinak, kterou vydalo nakladatelství Esence.

Autor:
Témata: jahoda, Borůvka, avokádo

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...