Dýňová kaše s ořechovou směsí a ovocem
- 2 hrnky dýňového pyré
- 1 hrnek kokosového mléka
- 1 lžíci hovězí želatiny v prášku
- 1 lžičku skořice
- 2 žloutky
- 1 banán, rozmačkaný na kousky
na ořechovou směs:
- hrst mandlí, hrst para ořechů, hrst vlašských ořechů, hrst rozinek
- 1/3 hrnku strouhaného kokosu
- 1⁄4 hrnku černého sezamu
- 1⁄4 lněného semínka
- čerstvé ovoce
Ořechy a semínka předem namočte. Dýňové pyré vlijte do kastrůlku, zalijte kokosovým mlékem, promíchejte a nechte pomalu přivést k varu. Mezitím si připravte směs ořechů - nasekejte je na drobné kousky, dejte do misky, přidejte kokos, semínka a celou směs důkladně promíchejte.
Až se vám začne dýňové pyré vařit, zlumte teplotu a opatrně do kaše přidejte želatinu, vmíchejte žloutky, skořici a sůl. Povařte asi 3 minuty za stálého míchání. Nakonec do kaše vmíchejte rozmačkaný banán. Kaši servírujte posypanou ořechovou směsí a čerstvým ovocem.
Recept pochází z kuchařky Vaříme trochu jinak, kterou vydalo nakladatelství Esence.