Lidovky.cz

Veganské a bezplepkové. Vyzkoušejte matcha lívance podle šéfkuchařky

Jídlo

  5:36
Ani vegani nemusí přijít o lívance k nedělní snídani, tyhle jsou navíc s čajem matcha a jsou bezlepkové. Vyzkoušejte recept šéfkuchařky Růženy Smolenové z Café Elektric.

Matcha lívance foto: Café Elektric

Matcha lívance

Lívance

  • 200 g bezlepkové mouky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 240 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce bezlepkového prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 50 ml javorového sirupu
  • 1 lžíce matcha prášku

Topping

  • 200 g  sójového tvarohu
  • 50 ml javorového sirupu
  • 1 lžička skořice 
  • čerstvé ovoce

Postup: Nejprve vyšleháme matchu s kokosovým mlékem. V míse smícháme všechny suché přísady kromě matchy. Poté k suché směsi přidáme kokosové mléko vyšlehané s matkou. Vymícháme hladké těsto a dáme stranou. Připravíme si tvaroh a smícháme jej s javorovým sirupem. Nahřejeme si lívanečník na střední plamen a lívance smažíme na kokosovém oleji, z každé strany 3 minuty. Hotové bezlepkové lívance zdobíme sójovým tvarohem a ovocem. Poléváme javorovým sirupem.

Autor:
Témata: lívanec
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.