Jaký typ piva máte nejradši?
Jednoznačně preferuji tradiční české pivo vyrobené klasickým výrobním postupem, což znamená dvourmutový dekokční varní postup, kvašení v otevřených kvasných kádích a dlouhé zrání piva při nízkých teplotách v ležáckém sklepě.
Kde si pivo kupujete? Máte oblíbenou pivotéku?
Pivo si nejčastěji kupuji v naší firemní prodejně.
Kde vám nejvíc chutná čepované?
Nemám jediného favorita. Dávám přednost několika léty prověřeným pivnicím, hospodám i restauracím v Přerově a okolí, kam vím, že jdu na jistotu. Na druhou stranu ráda také poznávám a prověřuji i další a nové.
Při jakých příležitostech si otvíráte pivo?
Nejenom otvírám, protože si pivo užívám především čepované při nejrůznějších příležitostech. Po sportování, při posezení s přáteli, při různých grilovačkách a oslavách a často po dobrém a vydatném obědě.
K jakému jídlu vám pivo nejvíc chutná?
K české kuchyni, kterou sama ráda a často vařím, ta si o spláchnutí dobrým pivem přímo říká. A také domácí, moravská zabijačka a grilování všeho druhu si s pivem velmi rozumí.
Lahev nebo plechovka?
Mám raději pivo ze skla, ale jsou situace, kdy ocením přednosti plechovky a to většinou na cestách a túrách o dovolené.
Jaké pivo se vám právě chladí v ledničce?
V ledničce žádné, ale ve sklepě. Tam je pořád bedna Zubra - jedenáctka s dvanáctkou půl na půl.