Opravdu Anglicky puding se vari 6 hodin, protoze jsem delavala tyto pudinky hromadne tak 2 mesice pred Vanocemi kazdy druhy rok, protoze se pak daji uschovat do dalsiho roku.
Ale tohoto kuchare Anglicky puding je nejaky ubohy, protoze se do nej dava tradicne mnohem vice prisad. A celkove; nevim kde to ten kuchar vzal, ale ty jeho recepty nejsou vubec tradicni. Ja delam tradicni Anglicke vanocni obedy uz 37 let, tak se hrozne divim, kde to vzal??
Take bych chtela poopravit,.V Anglii to neni slavnostni vecere, ale obed 25/12
jedinecne tak kolem 2-3 hodiny odpoledne.Krocan se kupuje tak kolem 7-8 kg a take se pece alespon 4-5hodin.Celkove udelat, trva Anglicky obed tak 5 hodin. Ovsem kdo kupuje vetsiho krocana bude pect dele a ja sama zacinam tak v 8 hodin abych mela obed priblizne ve 2 hodiny.Take se podava tradicni Anglicky Trifle - studeny desert velice dobry a osvezujici a ovsem Mince Pie k caji. Merry Christmas!!
`
Naprosto souhlasim!Taky jsem se podivovala nad tim receptem na christmas pudink.Ja sama jsem to nikdy nedelala,ale videla jsem rodile Skotky a Anglicanky jak se s tim dlouho morduji a tak me to odradilo.Ja mam svuj vlastni postup:Objednat jidlo v Marksu Spencru,precist navod na etikete a vrazit to trouby.Pak se venovat konzumaci vina a portu.Stihnout se najist pred projevem Betty z Winsdoru.Pote akorat podpalit pudink.Po projevu kralovny rozervat od sebe prejici se cleny rodiny a poslat jak rojalisty tak republikany domu.Pak moslat manzela koukat na Dr Who a natahnout se u krbu v drawing room.
No, i ve "staré dobré Anglii" se tradiční recepty hodně odlehčují a navíc skutečně typická je pro dnešní britskou rodinu mnohem spíš večeře podle paní Bucket než osmihodinové stání u plotny. Osobně taky puding kupuju u Markse Spencera, a to i teď, kdy opět žiju v Čechách. Když ho člověk dobře oflambuje, je jako domácí a nemusí se šest hodin vařit