Je sice milé, že se paní autorka zmiňuje o separátu, ale bohužel neví, o co jde. V žádném případě ne o jateční odpad. Ohledně pana řezníka, jde jistě o fachmana. Onu vyhrát v Rakousích není jen tak. Na druhé straně se divím, jak je možné, že může používat klasickou udírnu. Jinde by se nań s gustem vrhli veterináři, čmoudící udírnu díky škodlivým karcinogenům okamžitě zavřeli a doporučili zakoupit nerezový udírenský automat za cca meloun a půl. Někteří doporučují přímo značku. Inu každý chce žít, a co jim Palas dovoliil a Gandalovič toleruje, to se stává zákonem. Jinak to černé není zas tak očouzené. Pouze se, dle téměř 80 let starých receptur barví anglická slanina kulérem(karamelem).
Uzené, neni vidět rozkrojené ale zda se že to Venda s tim uzením přehnal, je dosti přičoudlé. Tak nevím
Jak lahodné, naklíčené ovecné klíčky a acidofilní mléko to mě nutila "jíst" ta moje od této doby ji neš.....
Hanka Michopulu napsala kucharku z 93 recepty. Kdyz to je jeji kucharka tak musela urcite tech 93 receptu vymyslet vyskouset a prezit jinac to je lacina kopie lidovych receptu.
Mám pocit, že Hanka Michopulu je najednou všude, tedy i v salámech v Bille, kde jsem ji poprvé (nejsa čtenářem Elle a marianne) zaregistroval. Znamenité uzeniny vyrábí Josef Hosnedl z jižních Čech, ale většinou je sežere sám nebo mu je sežereme my Severočeši, co ho známe.
Hledam reznictvi v okoli Karlovych Varu - kde se daji koupit dobre jitrnicky a Jelitka .
Dekuji
LIDL sicher nicht
Poradíte někdo prosím dobrého řezníka v okolí Ostravy? Vyzkoušel jsem řeznictví Grygar v Budišově nad Budišovkou (má prý obchod i v Opavě) a podle základního křížového výslechu separáty (ani mouku) nepoužívají a chuť je určitě nadprůměrná. Nějaký další tip? A strašně moc díky za článek - otevřel mi oči!!!
Tak, že by na ostravsku skutečně nic nebylo? No nic, vyrazím do Pacova...
se prodava v reznictvi a uzenarstvi Dittmers kousek od San Francisca. Studoval jsem gastronomii 6 let, procestoval svet, ale pan Dittmer je bezkonkurencni. Na pozadani mi podle receptury vyrobil ostravske klobasy, pral bych vam videt radu americanu cekajici pred uzakem.
to je trochu z ruky ......pro vetsinu zde diskutujicich
ale my uz tu nebudem. Kdyz jdete treba v Polsku do trznice, zazijete uzas. A kdyz jdete na trh nekde v Provence tak se rovnou rozuzasnite.
SUPER VÝROBKY ŘEZNÍK BUBLA BRNO-TUŘANY, MNOHOKRÁT VYHODNOCEN V ČR I V ZAHRANIČÍ, NEMÁ SMYSL SE ROZEPISOVAT, ZA VŠECHNO TLAČENKA SPECIÁL, TEPLÉ ŠKVARKY, JITRNIČKY, DELIKABO AP.
Jan Bubla Adresa: Revoluční 222/1, 620 00 Brno-Tuřany-Tuřany, NEDĚLE PONDĚLÍ MÁ ZAVŘENO, JE PRAVDA, ŽE TŘEBA ŠKVARKY SE VŽDY NEDOSTANOU, OBROVSKÝ ZÁJEM.
Kdo ochutnal výrobky firmy Mefisto Studená již do Lidlu nikdy pro uzeninu nepůjde.