130 let

Diskuze

'Vaření pro Obamu? Nesměli jsme k oknům'

Připravoval menu pro Baracka Obamu a večeři pro španělskou princeznu. Vařil v Hong Kongu, Singapuru nebo v New Yorku a získal řadu ocenění. V současné době pracuje Jan Horký jako kuchař v pražském hotelu Intercontinental. "Nesměli jsme koukat z oken," popisuje v rozhovoru pro server Lidovky.cz, jak probíhala příprava pokrmu pro amerického prezidenta.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

4. 4. 2013 12:40
česká kuchyně

každý národ má svou kuchyni a je na ni hrdý, jen Češi ne. Škoda. Potřebovali bychom více takových kuchařů a méně Pohlreichů.

0 0
možnosti
ŽH

4. 4. 2013 13:01
Re: česká kuchyně

Víte, Polreicha moc nemusím. Ale v mnoha případech má pravdu. Jinak se vaří v kuchyni v hospodě a jinak v kuchyni doma. Někdo dělá nad tlačenkou s cibulí brr, a pak jde a koupí si mraženou picu nebo suši a tváří se americky. Přitom neví, že obojí je jídlo nejchudších vrstev. Protože obojí se dělalo ze zbytků, po jídle panstva.

0 0
možnosti
ZK

4. 4. 2013 23:42
Re: česká kuchyně

Sushi ze zbytků? A to máte odkud?

0 0
možnosti
PJ

P. Janáček

5. 4. 2013 0:56
Re: česká kuchyně

není to tak úplně pravda. Normální lidé jsou hrdi na svou kuchyni, jediné s čím nesouhlasí jsou její nechutné mutace v některých restauracích. A samozřejmě je zde nutnost přizpůsobit množství pracovním podmínkám, které se změnily. I když na druhou stranu je zde spousta lehkých jídel a mimochodem ... tradiční české recepty jsou i na šneky :)

0 0
možnosti
JS

6. 4. 2013 8:23
Re: česká kuchyně

Naopak si myslím, že bychom potřebovali moc Pohlreichů. On totiž ukázal to, co jste neviděli. Hnus a špínu toho, za co jste ochotni zaplatit. A zároveň ukázal cestu, jak z toho ven. Teď nad ním troubové ohrnují nos. Nevím proč.-

0 0
možnosti