Společnost Heineken ČR, vlastník podniku Starobrno, však pochybení odmítá. „Šarže byla důkladně zkontrolována a nebyly zjištěny žádné závady na naší straně,“ reaguje Jana Pikardová z Heinekenu. „Starobrno Medium vyhovuje dané legislativě, pivo nebylo vyhovující v místě kontroly,“ dodává a upozorňuje tak na to, že problém vznikl nejspíš přímo v bošovickém pohostinství Na Návsi.
S tím ale zase nesouhlasí majitel restaurace Jarmil Vokurka. Odmítá, že by s ležákem z padesátilitrového sudu ze Starobrna manipuloval. „Je to nereálné. Kdybych ten čep na sudu jakkoliv porušil, už bych z něj nic nevytočil,“ tvrdí Vokurka.
Zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce se v pondělí 13. července objevilo na webu Potraviny na pranýři. Kontroloři vzorek, který podle nich na ležák obsahoval málo mladiny a defacto tak vlastně šlo jen o slabší výčepní pivo, odebrali letos v dubnu.