Lidovky.cz

Pivotéka Pivo a párek. Nic víc, nic míň

Jídlo

  7:00
Pivotéka Pivo a párek na Vinohradech nenabízí svým hostům o mnoho víc, než má v názvu. Podnik nezakrývá jistý prvorepublikový duch přátelské osvěžovny s uzenkou. Za retroportálem do ulice sejdete po pár schodech do suterénního krámu s pivotékou, jejíž sortiment se pravidelně obměňuje, což platí i pro sedm píp na výčepu.

Podnik nezakrývá jistého prvorepublikového ducha přátelské osvěžovny s uzenkou. Nabízí však mnohem víc. foto: Archiv

V zadní části je jídelna a ve dvoře pak zastřešená zahrádka, zařízená ve skutečně úsporném stylu za použití dřeva, cihel, laminátu. Jídelní, stejně jako pivní lístek najdete v každé místnosti psaný křídou na tabuli. Vybrat si můžete z mnoha druhů párků a klobás, volbu usnadní chladicí box s uzenkami ve výčepu – zvolíte prostě tu, která se vám nejvíc líbí.

ČTĚTE TAKÉ:

Mou expedicí byly ochutnány: pikantní klobáska (29 Kč), kmínová ostrá klobása (59 Kč), vůbec nejlepší pak byla klobása z roku 1924 (49 Kč). Samostatnou kapitolu vytvořil talián (49 Kč), který libovostí předčil všechny dosud poznané taliány. Zapátráte-li po výrobci uzenin, vypáčíte z obsluhy maximálně, že podniká v okolí Českého Brodu, což pro konzumenty, kteří nesnědí výrobek bez důkladného studia složení a původu, může být problém.

Z pivní nabídky obstály všechny tituly: novopacký Brouček 10°, černý imperial stout Kanec 14° ze Žamberka i Dobřanský ležák. Pro děti tu pak mají velký výběr limonád z Podorlické sodovkárny.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.