Tyrolské sýrové knedlíčky v silném vývaru se zeleninou a bylinkovým tvarohem
Knedlíčky:
- 60 g kozího sýra
- 60 g sýru niva
- 60 g hermelínu
- 350 g toustového chleba
- 1 dcl mléka
- 2 ks vajec
- 30 g másla
- nať petržele
- sůl
- pepř
- mletý muškátový oříšek
Vyšlehané vejce, opečené kostky toustového chleba, rozpuštěné máslo, nasekanou petrželku, mléko, koření a na kostky nakrájené sýry promícháme. Z těsta vytvarujeme osm plochých knedlíčků které opečeme na másle do zlatova a poté vaříme v páře 12 minut.
Zelenina:
- 100 g květáku
- 50 g cukrových hráškových lusků
- 100 g karotky
- 100 g ředkviček
- 50 g řapíkatého celeru
- 50 g fenyklu
- 30 g másla
- sůl
- cukr
Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky a krátce spaříme v osolené a oslazené horké vodě, necháme okapat, osolíme, a lehce orestujeme na másle.
Bylinkový tvaroh:
- 100 g tučného tvarohu
- 30 g zakysané smetany
- tymián
- pažitka
- petřželka
- sůl
- pepř
Tvaroh, smetanu a nasekané bylinky promícháme a dochutíme solí a pepřem. Knedlíčky podáváme v hlubokém talíři se zeleninou, bylinkovým tvarohem a zalité silným hovězím vývarem.