15. října 2017 6:22 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Čínské knedlíčky dim sum krok za krokem. Jak na ně?

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 1Diskuse
Dim sum | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Dim sum | foto: A co teda jíš?

Čínské knedlíčky dim sum můžete servírovat jako předkrm, ale klidně i jako plnohodnotný oběd či večeři. Vyzkoušejte recept blogerky Lindy Müllerové, která vydala veganskou kuchařku A co teda jíš?

DIM SUM

Na těsto:

  • 200 ml light kokosového mléka
  • 250 g hladké mouky
  • špetka soli

Na náplň:

  • 1 balení marinovaného tofu
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvého koriandru
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce kokosového oleje + na restování
  • půl či celá lžíce drceného římského kmínu dle chuti
  • půl lžíce mletého anýzu dle chuti
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • půl lžičky mletého zázvoru
  • půl lžičky mleté skořice
  • chilli a pepř dle chuti

Navrch:

  • 2 lžíce černého sezamu
  • jarní cibulka
  • libovolná omáčka k servírování

Tofu rozňahňáme vidličkou a naložíme do směsi oleje, sójovky, utřeného česneku a koření. Necháme alespoň hodinku odpočinout v lednici. Jarní cibulku nakrájenou na kroužky hodíme na rozpálený kokosový olej, po chvilce přidáme nadrobno nasekaný koriandr a nakonec i tofu. Vše krátce orestujeme a necháme vychladnout.

Do směsi mouky a soli postupně zapracujeme kokosové mléko a vzniklou neforemnou hroudu se pokusíme proměnit v krásně hladké a nelepivé těsto. Na pomoučeném vále z něj vyválíme přibližně půl centimetru silnou placku, ze které vykrájíme kolečka akorát tak do dlaně (cca 8 cm). Doprostřed pak nahňácáme lžíci náplně a zabalíme buď jednoduše jako knedlíky, anebo třeba do tvaru měšce. Každý kousek následně uložíme do papírového košíčku na muffiny, knedlíčky se tak nebudou lepit k pařáku.

Do většího hrnce nalijeme několik centimetrů vody, kterou přivedeme k varu. Jakmile nad hrnec umístíme pařák s knedlíčky, voda by měla už jen lehce probublávat. Knedlíky vaříme v páře přibližně 5 minut. Podávat je můžeme takto obyčejně, nicméně mnohem víc chutnají osmažené dokřupava. V každém případě je nakonec nezapomeneme posypat sezamovými semínky, pokrájenou jarní cibulkou a přihodit k nim oblíbenou omáčku. Doplnit je můžeme také kousky čerstvé limetky.

Lidovky.cz
  • 1Diskuse




Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na Lidovky.cz